Robeco Afrika Fonds - EUR G

Beleg in ondernemingen met uitstekende winstvooruitzichten in veelbelovende Afrikaanse landen als Zuid-Afrika, Kenia en Nigeria.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Afrika Fonds - EUR G fonds?

Robeco Afrika Fonds belegt in aandelen in veelbelovende Afrikaanse landen. De eerste stap in het samenstellen van de portefeuille is het identificeren van aantrekkelijke landen. Vervolgens worden met behulp van computermodellen en een fundamentele analyse aandelen geselecteerd die goede winstvooruitzichten bieden op de lange termijn.

Cornelis Vlooswijk
Cornelis Vlooswijk
Fondsmanager sinds
Cornelis Vlooswijk is Senior Portfolio Manager binnen het Robeco Emerging Markets Equities-team. Voordat hij in juni 2008 als research-analist toetrad tot het team, werkte Cornelis als strateeg bij IRIS. Daarvoor werkte hij vier jaar bij Credit Suisse als Corporate Finance Analyst. Cornelis begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Cornelis is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute.

Fondsmanager vertelt

De langetermijnvooruitzichten voor Afrika zijn gunstig. Ten eerste zal de vraag naar grondstoffen vanuit China en andere landen op de lange termijn waarschijnlijk toenemen. Dit zou moeten leiden tot hogere belastinginkomsten en werkgelegenheid, wat vervolgens de vraag van lokale consumenten zou moeten stimuleren. Ten tweede zien we dat het ondernemersklimaat beter wordt. In een internationale context doen de meeste Afrikaanse landen het niet zo goed op dit moment, maar de overheden proberen de bureaucratie actief te verminderen. Ten derde beperken investeringen in infrastructuur de logistieke problemen en dit zou de economische groei en bedrijfswinsten een impuls moeten geven.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen