Robeco All Strategy Euro Bonds FHHI EUR

Dankzij een flexibele beleggingsstijl speelt dit fonds snel in op de beweging van de rente. Belegt in obligaties in euro's en beschermt tegen inflatiestijgingen.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco All Strategy Euro Bonds FHHI EUR fonds?

Robeco All Strategy Euro Bonds laat zich kenmerken door een uitgesproken actieve en flexibele beleggingsstijl. Dit fonds streeft naar een zo hoog mogelijk rendement door te beleggen in alle categorieën van de obligatiemarkt. Daardoor kunnen de beheerders optimaal inspelen op de beweging van de rente. Dit fonds beschermt beleggers tegen veranderingen van de inflatie: als de inflatie oploopt, kun je hiervoor gecompenseerd worden.

Kommer van Trigt
Kommer van Trigt
Fondsmanager sinds
Kommer van Trigt, Managing Director, is portefeuillemanager van het Robeco Global Total Return Bond Fund en hoofd van het Global Fixed Income Macro-team van Robeco. Dit team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van rente-, valuta- en vastrentende strategieën over verschillende beleggingscategorieën voor schuldpapier uit zowel opkomende als ontwikkelde landen. Voordat hij in 1997 bij Robeco in dienst kwam, werkte Kommer twee jaar bij De Nederlandsche Bank. Kommer begon zijn carrière in de beleggingssector in 1995. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Fondsmanager vertelt

De groei in de eurozone was met 2,2% in het eerste halfjaar hoger dan verwacht en vrij breedgedragen door categorieën en landen. De voorlopende indicatoren wijzen op meer positief nieuws, wat suggereert dat het huidige crisisachtige niveau van de Duitse rente laag is vergeleken met bijvoorbeeld de VS. Voor de VS verwachten we dat de monetaire verruiming geleidelijk verder wordt teruggedraaid, waardoor de lange rente waarschijnlijk min of meer stabiel blijft. Binnen de eurozone hebben we een onderweging in Italië, omdat de waarschijnlijke afbouw van de stimulering van de ECB en de dreigende politieke risico's zullen zorgen voor uitlopende spreads. De creditmarkten maken een van de langste onafgebroken bullmarkten ooit door. Toch voelen we ons steeds minder op ons gemak. Er is te veel geld en er zijn te weinig beleggingsmogelijkheden, omdat centrale banken beleggers verdringen. Bovendien zijn de volatiliteit en de creditspreads – twee maatstaven voor risico – gedaald tot een historisch laag niveau. Dit kan wijzen op risicomoeheid: beleggers durven geen rekening meer te houden met risicoscenario’s, omdat dat eerder nadelig heeft uitgepakt (zoals de Brexit). Door het beleid van de centrale banken zijn beleggers genoodzaakt de trend te volgen en hun ogen te sluiten voor risico.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen