Robeco Chinese Equities F EUR

Beleg in een van de grootste economieën ter wereld via een geconcentreerde portefeuille toonaangevende Chinese bedrijven, beheerd door onze lokale specialisten.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Chinese Equities F EUR fonds?

Robeco Chinese Equities belegt in toonaangevende Chinese aandelen. Het fonds zoekt naar aantrekkelijke economische thema's en selecteert fundamenteel gezonde bedrijven. Met dit fonds speel je in op de mogelijkheden van een belangrijke groeimarkt. Je belegt in zowel China-gerelateerde aandelen (met een notering in Hongkong en Amerika) als in Chinese binnenlandse aandelen. De aandelen worden beheerd door Robeco's lokale specialisten.

Victoria Mio
Victoria Mio
Fondsmanager sinds
Victoria Mio geeft leiding aan het team van portefeuillemanagers van Robeco Chinese Equities. Mevrouw Mio is senior portefeuillemanager en lid van het Asia-Pacific-team. Haar vaardigheid in Mandarijn en Kantonees Chinees, haar status als Certified Public Accountant in de VS en haar ervaring als Financial Risk Manager helpen haar bij de uitvoering van deze taak. Voordat zij in 2006 bij Robeco in dienst kwam, werkte Victoria zeven jaar in de VS en vijf jaar in China waar zij verscheidene managementfuncties bekleedde bij verschillende financiële instellingen, zoals JP Morgan Chase & Co, Asterion Capital LLC en Banco Nacional Ultramarino SA. Zij begon haar carrière in de financiële sector in 1992. Victoria Mio heeft een MBA-diploma van de Wharton School van de University of Pennsylvania in de Verenigde Staten en een bachelorstitel in Accounting & Finance van de Universiteit van Macau in China. Mevrouw Mio is CFA Charterholder.

Fondsmanager vertelt

Analisten begonnen de verwachtingen voor de Chinese bbp-groei, winsten en koersen naar boven bij te stellen, omdat de macrocijfers over het eerste halfjaar van 2017 beter waren dan verwacht. De bbp-groei zal naar verwachting sterk blijven en uitkomen op 6,8%. We verwachten in de tweede helft van 2017 een stijging voor de Chinese aandelenmarkten, omdat veel externe en interne risicofactoren geen rol meer spelen en volledig zijn ingeprijsd. De hervormingen komen dan in de uitvoeringsfase en leveren betere efficiëntie op en wij verwachten meer groei en hogere bedrijfswinsten in 2017-2018. Als aanvulling daarop zullen de consumentensector, technologiesector en dienstensectoren de motoren blijven voor de economie en zullen ze langzaam een groter aandeel voor hun rekening nemen.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen