Robeco European High Yield Bonds FH EUR

Dit fonds gaat voor het rendement van risicovolle obligaties. Je belegt in een goed gespreide Europese portefeuille van zo'n 80 bedrijven.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco European High Yield Bonds FH EUR fonds?

Robeco European High Yield Bonds belegt in een breed gespreide portefeuille van bedrijfsobligaties met een hoge risico- en rendementsverwachting. De fondsmanagers selecteren wereldwijd zo'n 80 obligaties van Europese bedrijven. Eventuele valutarisico's worden afgedekt, waardoor je geen risico loopt bij valutaschommelingen.

Roeland Moraal, Sander Bus
Roeland Moraal, Sander Bus
Fondsmanager sinds
Roeland Moraal, Vice President, CEFA, portefeuillemanager. Roeland is sinds januari 2004 senior portefeuillemanager High Yield binnen het Robeco Credit-team. Hiervoor was hij twee jaar portefeuillemanager binnen het Rates-team en werkte hij drie jaar als analist bij het Institute for Research and Investment Services (IRIS). Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1997 bij Robeco. Hij studeerde toegepaste wiskunde aan de Universiteit van Twente en rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2000 is hij CEFA Charterholder en hij is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute. De heer Bus is hoofd van het Creditteam en beheert onze high-yieldportefeuilles. Voordat hij in 1998 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij twee jaar als Fixed Income Analyst voor Rabobank. De heer Bus studeerde monetaire economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2003 is hij CFA Charterholder en hij is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute. De heer Bus is werkzaam in de beleggingssector sinds 1996.

Fondsmanager vertelt

De wereldwijde macro-economische groei draait op volle toeren. In alle regio’s publiceren bedrijven een robuuste groei van winst en omzet. Daar staat wel tegenover dat vooral Amerikaanse highyieldbedrijven een hoog schuldniveau hebben. Op dit moment zijn er weinig tekenen die wijzen op een recessie. Maar als we toch in een recessie terechtkomen, verkeren bedrijven in een minder goede staat dan we zouden willen. We kunnen rustig stellen dat in de waarderingen niet een mogelijke omslag van de kredietcyclus is ingeprijsd. Door de liquiditeit van centrale banken is er te veel geld op de markt en zijn er te weinig beleggingsmogelijkheden. Daardoor zijn de volatiliteit en de creditspreads – twee maatstaven voor risico – gedaald tot een historisch laag niveau. Wij houden de marktvolatiliteit en de kapitaalstromen, die tot nu toe zeer ondersteunend zijn voor de beleggingscategorie, nauwlettend in de gaten. Voor ons is de steeds verder stijgende uitgifte van hefboomkredieten en CLO’s, die voor bijna elke issuer ruime financieringsmogelijkheden creëren, een vroeg waarschuwingssignaal. De meeste van deze uitgiftes zijn ‘covenant lite’ (met minder voorwaarden) en dat is typisch voor een laatcyclische markt. Positief is dat de verschillen tussen issuers en sectoren weer groter worden. We blijven daarom conservatief gepositioneerd met een bèta onder nul.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen