Robeco Financial Institutions Bonds CH EUR

Dit fonds belegt voornamelijk in obligaties in euro's die zijn uitgegeven door financiële instellingen. Keert dividend uit.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Financial Institutions Bonds CH EUR fonds?

Robeco Financial Institutions Bonds investeert vooral in achtergestelde obligaties van financiële dienstverleners, zoals banken en verzekeraars. De obligaties zijn hoofdzakelijk in euro's uitgegeven. Eventuele valutarisico's worden afgedekt, waardoor je geen risico loopt bij valutaschommelingen. De breed gespreide portefeuille bestaat uit zo'n 60 obligaties van kredietwaardige bedrijven.

Jan Willem de Moor
Jan Willem de Moor
Fondsmanager sinds
De heer de Moor is senior portefeuillemanager en lid van het Credit-team. Voordat hij in 2005 bij Robeco in dienst kwam, werkte Jan Willem de Moor zes jaar als senior portefeuillemanager aandelen bij SBA Artsenpensioenfondsen. Daarvoor werkte hij bij SNS Asset Management als portefeuillemanager aandelen (drie jaar) en researchanalist (twee jaar). Jan Willem de Moor begon zijn carrière in de beleggingssector in 1994. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Tilburg.

Fondsmanager vertelt

De kans op monetaire verkrapping in Europa is toegenomen nu het politieke risico verdwenen lijkt en de economieën goed draaien. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de ECB de depositorente verhoogt of het kwantitatieve verruimingsprogramma verder afbouwt, maar een hogere rente is uiteindelijk gunstig voor banken en verzekeraars. De positieve vooruitzichten voor economische groei in Europa dragen ook bij aan de kwaliteit van de leningen op de balans van banken. We verwachten dat financials het beter blijven doen dan non-financials, omdat de waardering van de eerste categorie aantrekkelijker is. Het politieke risico is nog niet helemaal verdwenen: de Italiaanse verkiezingen zijn de volgende test voor Europa. Onze zorgen over het Italiaanse politieke risico worden weerspiegeld in de zeer kleine exposure naar Italiaanse issuers in onze portefeuille (we hebben alleen een belang in verzekeraar Generali). We hebben een voorkeur voor landen waar de bankensector duidelijk de weg omhoog gevonden heeft. Voorbeelden hiervan zijn Spanje, Ierland en Oostenrijk. We hebben ook een overweging in de verzekeringssector, omdat we denken dat het sentiment over deze sector verder zal verbeteren in een omgeving met hogere lange rentes.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen