Robeco Global Consumer Trends Equities F EUR

Lift mee op de kracht van sterke merken en profiteer van langdurige trends op de consumentenmarkt. Dit fonds belegt in succesvolle internationale consumentenmerken.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Global Consumer Trends Equities F EUR fonds?

Aandelenfonds Robeco Global Consumer Trends Equities belegt in 50 - 70 sterke merken die actief zijn op de consumentenmarkt. Bekende namen dus, zoals Starbucks, Apple, Google en Nike. Wat deze bedrijven met elkaar gemeen hebben? Ze profiteren van structurele trends en ze begeven zich wereldwijd in sectoren die de komende jaren nog veel groei beloven.

Jack Neele & Richard Speetjens
Jack Neele & Richard Speetjens
Fondsmanager sinds
Jack Neele is sinds april 2006 portefeuillemanager binnen het Robeco Trends Investing Equities team. Voordat hij Robeco Global Consumer Trend Equities beheerde, was Jack verantwoordelijk voor Robeco IT Equities. Voor hij in 2006 bij Robeco in dienst kwam, werkte Jack zeven jaar bij Mees Pierson als portefeuillemanager van actieve wereldwijde aandelen en was ook verantwoordelijk voor alternatieve beleggingen. Jack begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is houder van de titel Certified Financial Analyst van de European Federation of Financial Analysts¿ Societies (EFFAS). Jack is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute. Richard Speetjens is portefeuillemanager binnen het Robeco Trends Investing Equities team. Hij kwam in juni 2007 in dienst bij Robeco om twee Europese aandelenfondsen mede te beheren. Voordat hij in juni 2007 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij bij Van Lanschot Asset Management als portefeuillemanager European Equities. Hij begon zijn carrière in 2000 als portefeuillemanager European Equities bij Philips Investment Management. Richard is CFA charterholder en is afgestudeerd in bedrijfseconomie en finance aan de Universiteit van Maastricht. Daarnaast is hij geregistreerd bij het Dutch Securities Institute.

Fondsmanager vertelt

De macro-economische cijfers blijven wijzen op een verbetering van de algemene economie. De Fed heeft een koers ingezet om de rente langzaam te verhogen. In Europa blijft het economische momentum futloos, maar de economie blijft naar verwachting wel stabiel groeien. Opkomende markten laten nog steeds bovengemiddelde groei zien. Qua langetermijnvooruitzichten blijven we positief, omdat de fundamentals (marktgroei, marktleiderschap, marges, etc.) van onze beleggingen sterk blijven.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen