RobecoSAM Smart Materials Fund N EUR

Investeer in innovatieve basismaterialen en in technieken die zorgen voor meer efficiëntie in de winning, verwerking en het gebruik van grondstoffen.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het RobecoSAM Smart Materials Fund N EUR fonds?

Met RobecoSAM Smart Materials speel je optimaal in op de stijgende vraag naar technologieën en producten die een oplossing bieden voor schaarse materialen. Het aandelenfonds richt zich op leveranciers van innovatieve basismaterialen en technologieën die zorgen voor meer efficiëntie in de winning, de verwerking en het (her)gebruik van grondstoffen.

Pieter Busscher
Pieter Busscher
Fondsmanager sinds
Pieter Busscher is als hoofd-portefeuillemanager verantwoordelijk voor de RobecoSAM Smart Materials Strategy en de RobecoSAM Sustainable Agribusiness Equities Strategy. Daarnaast is hij plaatsvervangend portefeuillemanager voor de RobecoSAM Sustainable Water Strategy. Voordat hij in 2007 bij SAM in dienst kwam, had hij een functie in sales support voor particuliere klanten bij Credit Suisse Asset Management in Zürich. Van 2004 tot 2005 was hij docent optietheorie en beleggingen bij B&R Beurs Investment Study Association in Rotterdam. Van 1998 tot 1999 was hij coördinator van een StartUp-project bij StartUp Gründungswerkstatt in Stuttgart en Keulen. Pieter Busscher behaalde zijn Bachelor in internationale bedrijfskunde aan de RSM Erasmus Universiteit in Rotterdam en zijn Master in Banking & Finance aan de Universiteit van St. Gallen (HSG). Hij is CFA Charterholder.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op %. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. De performance fee (prestatievergoeding) voor dit fonds is %

Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen