Vooruitblik

Het economisch herstel dat zich heeft aangediend zal in onze visie zich voortzetten maar in het komende kwartaal iets afvlakken.

In afwachting van een vaccin wordt de wereldwijde economie nog steeds beïnvloedt door de grilligheid van opening en sluiting van (bedrijfs)activiteiten. Het ingezette economische herstel in de VS, Europa en China verloopt wissevallig. Social distancing maatregelen blijven de economie parten spelen. Met de corona pandemie die nog voortduurt, blijft de aandacht voor het verdere herstel van de economie dan ook gericht op het tempo waarin verdere steunmaatregelen door overheden en centrale banken worden aangekondigd. Een duidelijke verkiezingsuitslag, aankondiging van een vaccin of verdere stimuleringsmaatregelen kunnen de markten een nieuwe impuls en opwaarts potentieel geven. Aandelen hebben daarom een neutraal gewicht in de portefeuilles. Inspelend op de toenemende vraag vanuit de industrie, bij verder economisch herstel van de coronacrisis, handhaven we een licht overwogen positie in grondstoffen.

De beweeglijkheid van staatsobligaties is zeer laag door het opkoopbeleid van centrale banken en het opwaarts potentieel is beperkt door de lage rentes. Wij sluiten niet uit dat de rente op staatsobligaties, ondanks het zeer stimulerende beleid, op termijn een beetje stijgt. Ook omdat de inflatieverwachtingen langzaam maar zeker omhoog kruipen, iets wat centrale banken graag zien.

Door de forse daling van de renteopslagen (spreads) op bedrijfsobligaties, zijn de vooruitzichten voor deze beleggingscategorie weliswaar minder uitbundig geworden, maar we houden vast aan een overweging ten opzichte van staatsobligaties. High Yield obligaties blijven op een hoger dan gemiddeld gewicht. Deze categorie kan blijven renderen als de economische ontwikkelingen op termijn herstellen en centrale banken risicovolle bedrijfsobligaties blijven opkopen.

Kwartaalupdate Q3 2020

Overzicht kwartaalupdate

Belangrijke katalysators die de vooruitzichten kunnen verbeteren zijn een verwacht economisch herstel door een vroegtijdige aankondiging van een effectief vaccin, overwegend positieve vooruitzichten van bedrijven bij de presentatie van de derde kwartaalwinsten en een sterk positief marktsentiment richting risicodragende beleggingen. De angst van beleggers, die de eerste fase van de rally sinds maart gemist hebben, om nog eens de boot te missen en nu alsnog aan boord springen kan een eventuele correctie in aandelenmarkten beperken.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten