Vooruitblik

Wij verwachten dat het economisch herstel zich in de tweede jaarhelft zal voortzetten maar dat het schoksgewijs verloopt. Er zijn voldoende redenen voor een woelige herstelfase zoals: een tweede golf in Covid-19 besmettingen in afwezigheid van een effectief vaccin. Het aflopen van bepaalde stimuleringsmaatregelen. En de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Gezien de bereidheid van centrale bankiers om meer obligaties bij te kopen bij economische tegenvallers houden wij vast aan een accent in de beleggingscategorieën die direct door centrale banken worden gekocht. Dit zijn bedrijfsobligaties met zowel een hoge- als lagere kredietwaardigheid. Ook beleggen we in grondstoffen die vooralsnog achtergebleven zijn en profiteren van verder economisch herstel. Daarnaast houden we vast aan onze belegging in goud. We zijn terughoudender over aandelen die op een zogenaamd V-vormig economisch herstel zijn vooruitgelopen. Binnen de categorie aandelen hebben we het gewicht van Amerikaanse aandelen en aandelen uit opkomende landen verlaagd tot onder het gemiddelde.

Kwartaalupdate Q2 2020

Overzicht kwartaalupdate

Een beter dan verwacht economisch herstel, een vroegtijdige aankondiging met betrekking tot een effectief vaccin, overwegend positieve vooruitzichten bij de presentatie van de bedrijfscijfers en het intappen van beleggers die het beursherstel sinds maart gemist hebben en nu alsnog aan boord springen zijn factoren die de aandelenmarkten toch nog verder omhoog kunnen brengen.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten