Beleggen in de wereld van morgen

Beleggingskans

Wie eens een dagje goed om zich heen kijkt, ziet dat de wereld er vandaag net iets anders uitziet dan een paar jaar geleden. We zien meer elektrische auto’s op de weg. Op het fietspad worden we voorbij gezoefd door fitte ouderen. En onze snellere smartphones bevatten meer apps, met meer mogelijkheden. Achter deze veranderingen gaan grote trends schuil, waar je als belegger op kunt inspelen.

Rolinco

Beleggen in de wereld van morgen

  • Share
Rolinco

Op zoek naar een fonds dat Investeert in trends die nu én in de toekomst veel groei beloven?

Koop dit fonds
  • Beleg in meerdere grote trends tegelijk
  • Wereldwijd gespreid in zo’n 60 bedrijven
  • Bestaat al sinds 1965

Topje van de ijsberg

De ontwikkelingen die we nu zien zijn vaak nog maar het topje van de ijsberg. De verkopen van elektrische auto’s nemen bijvoorbeeld razendsnel toe. Topmannen van grote autofabrikanten spreken zelfs over de grootste verandering binnen de sector sinds de uitvinding van de benzinemotor. Andere grote trends zijn niet zichtbaar in het dagelijks leven. Wist je dat de wereldwijde middenklasse elk jaar naar schatting met maar liefst 150 miljoen mensen groeit?

Trend beleggen

De fondsbeheerders van Rolinco sporen aan de hand van grote trends veelbelovende bedrijven op die relatief snel kunnen groeien. Ze kijken in verschillende richtingen, zoals de digitale wereld, gezond ouder worden en de opkomende middenklasse. Een voordeel van deze spreiding is dat het fonds ook een aansprekend resultaat kan halen als een van de trends tijdelijk de wind tegen heeft op de beurs.

ABBA heeft gelijk

De focus op grote trends maakt het makkelijker om zeer winstgevende ondernemingen op te sporen. Dat is belangrijker dan je zou denken want het winstniveau van bedrijf tot bedrijf verschilt enorm. De 20% meest winstgevende bedrijven zijn verantwoordelijk voor maar liefst 90% van alle winst, blijkt uit onderzoek van Robeco en Credit Suisse. De Zweedse band ABBA heeft dus gelijk: “The winner takes it all”

Eigenzinnige stijl

De focus van het fonds op kansrijke trends en winstgevende bedrijven, betaalde zich uit met een gemiddeld jaarrendement van ruim 8% sinds de start. Hoewel de fondsbeheerders vasthouden aan hun aanpak, is het natuurlijk niet zeker dat de gunstige koersontwikkeling de komende jaren doorzet. In het verleden behaalde resultaten bieden per slot van rekening geen garantie voor de toekomst.

Duurzame garantie

Beleggers hebben wel de garantie dat duurzame criteria een rol van belang spelen in het beleggingsproces van Rolinco. Binnen de trend ‘connected enterprice’ wordt bijvoorbeeld alleen in hernieuwbare energie belegd als de verwachting is dat dit type opwekking leidt tot minder gebruik van fossiele brandstoffen. De fondsbeheerders leggen alle aandelen langs de duurzame meetlat, om te zien of er risicofactoren zijn die verborgen blijven als ze alleen naar financiële cijfers kijken.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten