Profiteren van de elektrische revolutie

Beleggingskans

Elektrische auto’s zijn schoner dan benzinewagens. En binnen enkele jaren waarschijnlijk ook goedkoper. Bovendien stimuleren veel overheden de aanschaf van een elektrische auto als onderdeel van de plannen om aan internationale klimaatdoelstellingen te voldoen. Met RobecoSAM Smart Mobility beleg je in veelbelovende bedrijven die profiteren van de opkomst van elektrisch rijden.

RobecoSAM Smart Mobility

Beleggen in veelbelovende bedrijven die profiteren van de opkomst van elektrisch rijden

  • Share
RobecoSAM Smart Mobility

Profiteer van de opkomst van de elektrische auto.

Koop dit fonds
  • Profiteer van de elektrische revolutie
  • Beleg in toeleveranciers, technologie én infrastructuur
  • Investeer in duurzame transportverandering

Duurzaam op weg is noodzaak

Overheden zetten in op schoner rijden om Co2-uitstoot terug te dringen. Ze doen er alles aan om rijden op stroom aantrekkelijker te maken. Transport is namelijk verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, terwijl personenauto's en andere lichte voertuigen goed zijn voor 17% van het totaal. (Bron: RobecoSAM). Volgens het Europees Milieuagentschap leidde vuile lucht tot de vroegtijdige dood van bijna een half miljoen EU-burgers.

Elektrisch vervangt benzinemotor

Rond 2030 is ruim 30% (Bron: RobecoSAM) van de verkochte auto’s volledig of grotendeels elektrisch. Tien jaar daarna is dat zelfs 80%. Daarmee wordt de opkomst van de elektrische auto de grootste doorbraak in de vervoerswereld sinds de ontwikkeling van de benzinemotor. Die zorgde ervoor dat binnen tien jaar paard en wagen van de Amerikaanse en later ook Europese wegen werden verdrongen.

Winnaars van deze revolutie

In tegenstelling tot de benzinemotor-revolutie, leidt de opkomst van elektrisch rijden niet tot grote veranderingen in het straatbeeld. De revolutie vindt vooral ónder de motorkap plaats. Daarom beleggen wij vooral in de toeleveranciers van elektrisch rijden: denk aan batterijenmakers, fabrikanten van slimme infrastructuur zoals snellaadstations en softwareontwikkelaars. Naar schatting moet er de komende decennia circa €6.000 miljard in dit soort infrastructuur worden geïnvesteerd (Bron: Goldman Sachs).

Speel in op de kansen

Het in 2018 gelanceerde RobecoSAM Smart Mobility fonds speelt in op de kansen die ontstaan dankzij de opkomst van elektrisch rijden. Met RobecoSAM Smart Mobility beleg je met één fonds wereldwijd in 40-60 toeleveranciers, technologie- én infrastructuurbedrijven.

Slim vervoer van de toekomst

  • is elektrisch: ruim 100 miljoen elektrische auto’s in 2030.
  • is noodzakelijk: elektrisch rijden heeft een lage CO2-uitstoot.
  • biedt kansen: verschillende bedrijven kunnen ervan profiteren

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten