Robots bieden een helpende hand

Beleggingskans

Robots worden slimmer, efficiënter en goedkoper. In plaats van alleen maar ons vuile of zware werk op te knappen, krijgen ze steeds vaker een plaats in de samenleving naast mensen. Robots worden bijvoorbeeld onmisbaar in onze gezondheidszorg. De robotmarkt groeit stevig door en dat biedt kansen voor beleggers. Wil je daarvan profiteren, dan kun je met Robeco Digital Innovations beleggen in innovatieve robotbouwers.

Robeco Digital Innovations

Beleggen in de industrie van de toekomst

  • Share
Robeco Digital Innovations

Investeer in industriële innovatie. Beleg in succesvolle bedrijven die werken aan de industrie van de toekomst

Koop dit fonds
  • Investeer in industriële innovatie
  • Beleg in robots, digitale productie en cyberveiligheid
  • Kies voor een fonds met goede resultaten

Behandelen en assisteren

Tegenwoordig kijkt niemand meer vreemd op van een robot die onder toeziend oog van een chirurg operaties uitvoert. Of van zorgrobots die zieken in en uit bed tillen en knuffelrobots die dementen helpen ontspannen. Meer recent is de opmars van robots die in openbare ruimtes mensen wijzen op het afstand houden en het dragen van een mondkapje.

Checken en ontsmetten

Ook op andere manieren helpen robots bij de strijd tegen corona. Zoals een robot die checkt op coronasymptomen en ruimtes ontsmet. Of die mensen in quarantaine te hulp schiet met medicijnen en andere essentiële benodigdheden. Zo kan de druk op het verplegend personeel worden verminderd en het risico op besmettingen verlaagd. Uiteindelijk zijn we hierdoor minder geld kwijt aan de gezondheidszorg.

Gezonde werknemers

Maar ook buiten de ziekenhuizen helpen robots, bijvoorbeeld om de economie gezond te houden. Denk bijvoorbeeld aan de agrarische sector, die overal ter wereld wordt geconfronteerd met tekorten aan arbeidskrachten. Daardoor kiezen steeds meer boeren voor melkrobots, plukrobots, drones en andere autonome landbouwrobots.

Stevige groei robotmarkt: +12% per jaar

Het interessante van robots is dat ze zo breed inzetbaar zijn. En dat maakt robotisering een enorme groeimarkt. De International Federation of Robotics (IFR) berekende de groei van het aantal industriële robots op gemiddeld 12% per jaar (periode 2010-2022). Onderzoeksbureau Statista gaat zelfs een stapje verder met zijn voorspelling dat de wereldwijde markt voor robots verdubbelt van $100 miljard nu naar $250 miljard in 2025.

Speel in op de kansen

Beleggers die willen inspelen op de roboticatrend kunnen dat doen door te beleggen in Robeco Digital Innovations. Met dit aandelenfonds beleg je in 40 tot 60 bedrijven: van chipfabrikanten tot robotbouwers en van softwarebedrijven tot elektronicamakers. Bedrijven dus, die profiteren van structurele trends en die wereldwijd actief zijn in sectoren die de komende jaren nog veel groei beloven. Robotica en andere automatiseringsproducten en -diensten maken ongeveer 50% uit van de portefeuille.

Goede resultaten

Robeco Digital Innovations bestaat sinds mei 2017 en laat sinds de oprichting goede resultaten zien (al bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst). Geloof jij ook in deze beleggingstrend?

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten