Terug naar overzicht Terug naar Administratie en wijzigen

Tegenrekening

U kunt bij Robeco op ieder moment geld opnemen naar een van tevoren opgegeven tegenrekening. De tegenrekening is een Nederlandse betaalrekening op naam van de rekeninghouder(s). Net als bij een spaarrekening mag u met een beleggingsrekening alleen geld overmaken naar uzelf. Een tegenrekening moet dus op naam staan van de rekeninghouder(s). Zo weten we zeker dat het geld niet in verkeerde handen komt.

Hoe wijzig ik een tegenrekening?

In veel gevallen kunt u zelf online al een nieuwe tegenrekening aan ons doorgeven. Hiervoor selecteert u in Mijn Robeco, links in het menu 'Rekeninginstellingen'. Daarna klikt u achter de weergegeven tegenrekening op 'wijzigen'.

Heeft u een zakelijke rekening? Dan kunt u uw tegenrekening wijzigen met het wijzigingsformulier zakelijk.

Wat is de juiste tenaamstelling voor een tegenrekening?

Een tegenrekening moet op naam staan van de rekeninghouder(s). Zo weten we zeker dat het geld niet in verkeerde handen komt.

Heeft u een zakelijke Robecorekening? Dan dient de zakelijke tegenrekening dezelfde tenaamstelling te hebben als de zakelijke Robecorekening.

Wat accepteren we bij een Robeco rekening met meerdere rekeninghouders?

In het geval van een Robeco en/of rekening (meerdere rekeninghouders) accepteren we een tegenrekening op naam van 1 van de rekeninghouders. Of een en/of tegenrekening op naam van beide rekeninghouders.

Wat accepteren we bij een Robeco rekening op één naam?

Een tegenrekening die alleen op naam van de Robeco rekeninghouder staat.

Mijn Robeco rekening staat op mijn naam, mijn tegenrekening op twee namen. Wat moet ik doen?

Staat de Robecorekening op uw naam maar heeft u alleen een en/of tegenrekening? Dan kunt u een rekeninghouder toevoegen aan uw Robecorekening. Zodat de Robeco rekening ook een en/of rekening wordt. Bij rekeninghouders leest u hoe u een rekeninghouder kunt toevoegen aan uw Robeco rekening.

Hoe controleert Robeco of de tegenrekening juist is?

Wanneer u een tegenrekening opgeeft gebruikt Robeco de IBAN-Naam Check om te controleren of de naam bij de IBAN overeenkomt met de naam die bekend is bij Robeco. Hiermee voorkomen we fraude en fouten.

Stopt maandbeleggen als ik mijn tegenrekening verander?

Na het verwijderen of vervangen van de IBAN worden eventuele incasso’s direct gestopt. Wilt u automatisch vermogen blijven opbouwen, stel Maandbeleggen dan opnieuw in. Dit kost u slechts 2 minuten. Bij maandbeleggen leest u hoe u dit kunt instellen.

Kan ik een buitenlandse tegenrekening toevoegen?

Het is niet mogelijk om een buitenlandse rekening op te nemen als tegenrekening. De tegenrekening dient een Nederlandse betaalrekening te zijn op naam van de rekeninghouder(s). Wij accepteren alleen Nederlandse rekeningen van banken die onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) staan.

Welke tegenrekening kan ik opgeven op de rekening van mijn kind?

Meestal staat de tegenrekening op naam van de wettelijk vertegenwoordiger(s). Minderjarigen mogen eventueel ook een tegenrekening op hun naam hebben.

Is een spaarrekening toegestaan als tegenrekening?

Het is niet mogelijk om een spaarrekening als tegenrekening op te nemen. De tegenrekening dient een Nederlandse betaalrekening te zijn op naam van de rekeninghouder(s).

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten