Terug naar overzicht

Financiële gegevens

Per 1 januari 2016 zijn wij als financiële instelling verplicht om na te gaan in welk land onze klanten fiscaal inwoner zijn. Uit onze gegevens kan blijken dat u mogelijk fiscaal woonachtig bent in het buitenland. Wij willen u dan vragen om uw gegevens te controleren en te bevestigen.

Fiscale woonland(en) controleren en bevestigen

Uw fiscale woonland(en) bevestigen kunt u gewoon doen in Mijn Robeco. Wanneer u ingelogd bent vindt u de fiscale gegevens door in het menu aan de linkerkant te klikken op Mijn Gegevens en dan Persoonsgegevens.

Meer informatie over de wetgeving: Common Reporting standard

Meer informatie over de Common Reporting Standard kunt u terugvinden op de website van de Belastingdienst

U.S. Person en FATCA

Sinds 2014 is er een overeenkomst tussen Nederland en de Verenigde Staten om belastingontduiking te voorkomen, beter bekend als FATCA (Foreign Account Taks Compliance Act). Deze regelgeving verplicht financiële instellingen om te controleren of hun klanten U.S. Person zijn. Het kan daarom zijn dat wij u verzoeken het formulier ‘Bepalen belastingstatus VS Particulier’ in te vullen. U kunt het formulier uploaden in Mijn Robeco via Document uploaden.

Veelgestelde vragen

  • Als financiële instelling krijgen we in toenemende mate te maken met wetgeving over het verstrekken van informatie en persoonsgegevens. Overheden willen op deze manier meer inzicht krijgen in gegevens van hun inwoners om belastingontduiking tegen te gaan. Per 1 januari 2016 zijn wij als financiële instelling verplicht gesteld door de Nederlandse wet om onze klanten te identificeren en na te gaan in welk land zij fiscaal inwoner zijn.

  • Bij het openen van een rekening of het wijzigen van gegevens leiden we uit de landgegevens af of u mogelijk in andere landen belastingplichtig bent en vragen we u om uw fiscale woonlanden (opnieuw) op te geven. Landgegevens zijn bijvoorbeeld uw adresgegevens, telefoonnummer en geboorteland.

  • Als wij van u gegevens hebben die erop duiden dat u fiscaal inwoner bent in het buitenland, sturen wij u een verzoek om uw fiscale woonland(en) te controleren en zo nodig te wijzigen. Zolang wij geen tegenbericht van u hebben ontvangen, zullen wij deze gegevens doorgeven aan de Belastingdienst. Op het moment dat we van u bericht krijgen over de juiste fiscale woonlanden, zullen we deze gegevens overeenkomstig aanpassen.  

    Het gaat om landgegevens die u voor 1 januari 2016 bij het openen van een rekening of via een wijziging aan ons heeft doorgegeven. U kunt uw fiscale woonland(en) zelf controleren en bevestigen in Mijn Robeco.  

    Indien u niet op deze berichtgeving reageert, zullen we na 90 dagen de fiscale woonlanden (die we uit uw landgegevens kunnen afleiden) vastleggen. Landgegevens zijn bijvoorbeeld uw adresgegevens, telefoonnummer en geboorteland.  

    Heeft u na 1 januari 2016 online een rekening geopend of wijzigingen doorgegeven? Dan worden deze gegevens direct vastgelegd in Mijn Robeco, uw persoonlijke omgeving. U verklaart bij het bevestigen van de gegevens dat u deze naar waarheid heeft afgegeven. Verandert er in de toekomst iets in uw situatie dat betrekking heeft op uw buitenlandse belastingstatus? Dan dient u dit binnen 30 dagen aan ons door te geven.

  • Deze informatie over de fiscale woonlanden wordt doorgegeven aan de Nederlandse Belastingdienst. Indien u fiscaal woonachtig bent buiten Nederland, zullen deze gegevens via de Belastingdienst worden doorgegeven aan de landen waarmee Nederland deze informatie uitwisselt.

Neem contact op

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande nummer:

Telefoonnummer:
010 – 224 12 25

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten