Terug naar overzicht

Klant worden is tijdelijk niet mogelijk

Per 1 februari is besloten om tot nader order te stoppen met het accepteren van nieuwe klanten, omdat we ons gaan concentreren op onze dienstverlening aan bestaande klanten. Nieuwe klanten kunnen om die reden tijdelijk geen rekening openen.

Ken-uw-klant-beleid

Als beleggingsinstelling heeft Robeco een poortwachtersfunctie in de strijd tegen financiële criminaliteit. Het is onze wettelijke en maatschappelijke taak om transacties te onderzoeken en de identiteit en persoonsgegevens van klanten te controleren. Het zogenoemde Ken-uw-klant-principe is een basisvoorwaarde binnen de financiële dienstverlening.

Maatregelen en verbeteringen

De toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vastgesteld dat Robeco voor de Nederlandse Retail fondsdistributieactiviteiten een aantal maatregelen moet nemen ter verbetering van de processen op het gebied van Ken-uw-klant. Om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening aan bestaande klanten blijft voldoen aan de standaarden die we daarvoor hanteren, heeft Robeco zelf besloten om tot nader order te stoppen met het accepteren van nieuwe klanten.

Bestaande klanten

Alle klanten zullen dit jaar worden benaderd met de vraag om hun gegevens te controleren en/of aan te vullen.

Veelgestelde vragen

  • We zijn gestopt met het accepteren van nieuwe klanten per maandag 1-2-2021. Voor bestaande klanten verandert er niets.

  • Een exacte periode is nog niet bekend, we zullen dit regelmatig evalueren, maar de verwachting is dat het enkele maanden kan duren. Op dit moment ligt onze focus voor onze activiteiten bij het doorvoeren van de verbeteringen. U kunt altijd contact met ons opnemen. Let op: onze dienstverlening wordt op bepaalde momenten veel meer gebruikt dan normaal. Is uw vraag niet urgent? Maak dan gebruik van onze servicepagina’s of stel uw vraag op een later moment.

    Indien u een bericht wenst te ontvangen wanneer er weer een rekening kan worden geopend, laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier.

  • Alle lopende aanvragen tot 1 februari 2021 zullen regulier worden afgehandeld.

  • Meer informatie voor bestaande klanten vindt u hier.

  • Gezien de hoge operationele eisen met betrekking tot het klantonderzoek voor zakelijke klanten hebben wij besloten geen nieuwe zakelijke rekeningen meer te openen. Dit geldt ook voor bestaande zakelijke klanten. Wij zullen op een bepaald moment wel weer rekeningen openen voor nieuwe particuliere klanten. ZZP’ers en ondernemers met een eenmanszaak kunnen dan een particuliere rekening openen omdat het vermogen van deze ondernemingsvormen fiscaal onderdeel is van het vermogen in Box III. Wij zullen geen rekeningen meer openen voor andere rechtsvormen.

Bericht ontvangen

Wilt u een bericht ontvangen wanneer een rekening kan worden geopend?

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten