Service & Contact > Aankopen en verkopen

Onderwerpen

Samenwerking Robeco en Van Lanschot Kempen

Robeco en Van Lanschot Kempen gaan een langdurige samenwerking aan. Robeco brengt haar particuliere en MKB-klanten met een Robecorekening onder bij Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen.

Veelgestelde vragen

 • De dienstverlening loopt door zoals je van ons gewend bent. Zo behoud je je bestaande beleggingen en kun je Robecofondsen blijven aan- en verkopen. Veel blijft hetzelfde en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast gaan we de krachtenbundeling van Robeco en Evi van Lanschot inzetten voor de verdere ontwikkeling en verbetering van de online dienstverlening.

 • Je behoudt je bestaande beleggingen en ook kun je Robecofondsen blijven aan- en verkopen. Verandert er in de toekomst iets rondom de beleggingsfonden en -oplossingen dan informeren we je hierover.

 • Je hoeft niets te doen. Volgens onze rekeningvoorwaarden gaat jouw relatie met Robeco en de Stichting Bewaarinstelling Robeco vanzelf over naar Evi van Lanschot. Wil je dat niet? Dat vinden we jammer, maar dan kun je voor 1 juli 2023 je Robecorekening(en) opheffen.

 • Zodra de overgang naar Evi van Lanschot definitief is, gelden er nieuwe voorwaarden. Deze nieuwe voorwaarden hebben we alvast in lijn gebracht met die van Evi van Lanschot. Je kunt ze alvast hier vinden.

 • We vinden het jammer dat je het niet eens bent met de overgang en/of de nieuwe voorwaarden. Voor 1 juli 2023 kun je je Robecorekening(en) opheffen als je dat wilt. Is je rekening niet geblokkeerd, dan doe je dat online in Mijn Robeco onder Rekeninginstellingen.

 • De kosten die je betaalt voor de dienstverlening en fondsen zullen niet wijzigen als direct gevolg van deze samenwerking.

 • Zowel Robeco als Evi van Lanschot bieden hun dienstverlening online aan. De inlog-app en Mijn Robeco blijven voorlopig bestaan en in de toekomst gaan we onderzoeken hoe we klanten online nog beter kunnen bedienen.

 • Je maandelijkse incasso loopt gewoon door. Mocht er iets veranderen met betrekking tot je incasso, dan informeren we je hier tijdig over.

 • Het is zeker de ambitie om op termijn weer een spaarproduct aan te bieden. Dit zal naar verwachting nog enige tijd duren.

 • Heb je je sinds december 2020 geïdentificeerd bij Robeco en is je klantdossier in orde? Dan hoef je je niet opnieuw te identificeren bij Evi van Lanschot.
  Moet je je nog identificeren bij Robeco? Dan staat er een mededeling voor je klaar in Mijn Robeco. Mogelijk is dan ook je rekening geblokkeerd.

 • Voorlopig worden je Robecoportefeuille en Evi beleggingen niet samengevoegd. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan informeren we je hierover.

 • Robeco heeft gekozen om zich te focussen op de ontwikkeling van beleggingsproducten en grote zakelijke (institutionele) klanten. Daarom heeft Robeco gezocht naar een geschikte partij die meerwaarde kan bieden aan de particuliere en MKB-klanten met een Robecorekening. Robeco is blij die partij gevonden te hebben in Evi van Lanschot.

 • Evi van Lanschot biedt klanten uitstekende dienstverlening met persoonlijke aandacht. Evi van Lanschot bezit veel beleggingskennis en heeft de ambitie om de online dienstverlening verder te ontwikkelen. Klanten zullen op termijn kunnen profiteren van de ruimere mogelijkheden die deze krachtenbundeling gaat opleveren. Daarnaast kennen Robeco en Evi van Lanschot een vergelijkbare klantbenadering: online, persoonlijk en klantgericht. De beleggingsoplossingen van Robeco blijven, ook in de toekomst, beschikbaar.

 • De geschiedenis van Van Lanschot gaat terug tot 1737. Evi van Lanschot bestaat inmiddels 10 jaar en is zeer succesvol in online vermogensbeheer met persoonlijke aandacht.

 • Zowel Robeco als Evi van Lanschot zijn voorlopers op het gebied van duurzaamheid en beleggen met oog voor mens, milieu en maatschappij. De jarenlange ervaring en kennis zorgen voor een gefundeerde kijk op duurzame thema’s, zoals bijvoorbeeld de klimaattransitie, biodiversiteit en langer gezond leven. Met onze beleggingen willen we een positieve bijdrage leveren aan deze thema’s zodat we waarde toevoegen voor de klant en tegelijkertijd streven naar bescherming van de planeet voor de generaties van nu en straks.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten