UBO opgeven voor een personenvennootschap

Wanneer u een personenvennootschap rekening heeft bij Robeco is het verplicht om een UBO (uiteindelijk belanghebbende) door te geven. Dat kan eenvoudig via ons online Opgeven UBO formulier (u heeft geen printer nodig). Op deze pagina leest u alle belangrijke informatie en hoe u een UBO door kunt geven.

DOWNLOAD HET OPGEVEN UBO FORMULIER

Wat is een UBO?

Een UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, ofwel uiteindelijk belanghebbende van een organisatie. Dit zijn de personen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie. Denk hierbij aan personen die meer dan 25% van de aandelen of zeggenschap hebben in een CV, VOF of maatschap. Is uw organisatie geen CV, VOF of Maatschap? Ook dan bent u verplicht om een UBO door te geven. We verwijzen u graag naar deze UBO-servicepagina.

Is er geen UBO?

In dat geval worden de statutair bestuurders aangewezen als pseudo-UBO. Een pseudo-UBO behoort tot het statutair bestuur van bijvoorbeeld een vereniging of stichting en vervangt een UBO wanneer er twijfel bestaat over wie de uiteindelijk belanghebbende is.
Deze optie kunt u aanvinken op het Opgeven UBO-formulier.

Wanneer is een UBO van toepassing?

Een UBO van een personenvennootschap is een natuurlijk persoon die de uiteindelijke eigenaar is van of zeggenschap heeft over de personenvennootschap. U kunt UBO zijn op grond van eigendom of zeggenschap of beide:

  1. Eigendom
    Direct of indirect meer dan 25% houden van het eigendomsbelang (NB: De stille vennoot in een CV wordt aangemerkt als UBO op basis van eigendom), of
  2. Zeggenschap
    a. Direct of indirect meer dan 25% van de stemmen hebben bij besluitvorming: – over het wijzigen van de overeenkomst van de personenvennootschap – over handelingen buiten het normale beheer van de personenvennootschap, en/of b. Feitelijke zeggenschap hebben over de personenvennootschap

Geef een UBO door aan Robeco

Het doorgeven van een UBO kan eenvoudig met ons online in te vullen formulier. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  1. Download het Opgeven UBO formulier en vul deze in (dit kan online)
  2. Sla het formulier op als document
  3. Upload het document via Mijn Robeco via onderstaande knop

Neem contact op

Heeft u vragen na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. U vindt al onze contactgegevens op onze contactpagina.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten