Robeco high yield-obligatiefondsen: wegens succes tijdelijk gesloten

Onze High Yield-obligatiefondsen zijn populair en hebben onlangs hun maximale omvang bereikt. Vanaf 1 september 2020 kan er voorlopig geen nieuw geld meer worden bijgestort. Goed om te weten: aan de succesvolle beleggingsstrategie verandert niets. En, als u nu belegt in deze fondsen dan hoeft u niets te doen.

Over de Robeco high yield-obligatiefondsen

Al sinds 1998 kunt u bij Robeco beleggen in goed gespreide portefeuilles van high yield-obligaties. Dit zijn leningen die zijn uitgegeven door bedrijven met een lage kredietwaardigheid maar met een aantrekkelijke rentevergoeding.  

Robeco High Yield Bonds is het grootste fonds binnen de categorie en een van de oudste en best presterende high yield-fondsen ter wereld. Het haalde sinds de start in 1998 een gemiddeld rendement van 5,63% per jaar (per eind juni) *. Dit succes leverde 5 sterren van Morningstar op en consultant AF Advisors noemde het fonds recent een van de beste in zijn categorie (bron: Top 10 Rankings - Mutual Funds available to the Dutch retail market, juni 2020). De andere high yield-obligatiefondsen zijn Robeco European High Yield Bonds en Robeco High Yield Bonds Feeder Fund – zero -duration.

Waarom een tijdelijke aankoopstop per 1 september?

Succes kent vaak een keerzijde. In dit geval heeft de populariteit ervoor gezorgd dat de maximale fondsomvang van EUR 12,5 miljard is bereikt. Om de huidige fondsbezitters te beschermen mogen de fondsen niet nóg groter worden. Want dan kunnen de fondsmanagers het extra geld niet meer volgens hun beproefde aanpak beleggen, wat hogere kosten en lagere rendementen met zich kan meebrengen. Een (tijdelijke) sluiting voorkomt dit.

Hoelang duurt deze maatregel?

Het is nu nog onduidelijk wanneer dit eindigt. Het openstellen van de fondsen zal weer mogelijk worden als het totale fondsvermogen daar weer ruimte voor biedt. Wilt u in de tussentijd toch extra beleggen in bedrijfsobligaties? Dan is het goed om te weten dat wij voldoende alternatieven hebben.  

Let op: koopt u maandelijks automatisch high yield-fondsen aan? Dan passen wij dit na 26 augustus 2020 voor u aan naar Roparco. Wilt u dit deel liever blijven beleggen in een ander fonds? Pas dan zelf uw mix aan in Mijn Robeco.

Het kwartaaldividend van Robeco High Yield Bonds kan door de sluiting alleen contant worden uitgekeerd, automatische herbelegging is niet mogelijk.

Belangrijke datums

Vrijdag 28 augustus, na 14:00 uur:   
Vanaf dit moment kunt u de high yield-obligatiefondsen alleen nog maar verkopen. Wilt u nog extra beleggen in deze fondsen, geef uw opdracht dan door voor deze datum.    

Dinsdag 1 september:   
De laatste aankoopopdrachten in high yield-obligatiefondsen worden uitgevoerd en de fondsen worden gesloten voor nieuwe beleggers.

* De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten