Robeco New World Financials F EUR

Investeer in de financiële wereld van nu én van de toekomst. Beleg met dit fonds in bedrijven in de financiële sector en in jonge, innovatieve Fintech-bedrijven.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
11,24%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar -5,17
3 jaar 11,24
5 jaar 5,18
Dit jaar 1,03
Sinds start 3,11

Over het fonds

Robeco New World Financials belegt wereldwijd in bedrijven in de financiële sector, zoals banken, verzekeraars en vermogenbeheerders. Een eigen analysemodel wordt gebruikt om aandelen met goede winstvooruitzichten en aantrekkelijke waarderingen te selecteren. Dit fonds richt zich op aantrekkelijke langetermijntrends, zoals financiën in opkomende markten, digitalisering van de financiële sector en financiën voor ouderen.

In dit fonds wordt € 1.2 miljard belegd

Patrick Lemmens, Michiel van Voorst CFA, Koos Burema Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Patrick Lemmens is hoofdportefeuillemanager in het Trends Equities-team. Hij richt zich op financials/fintech. Voordat hij in 2008 bij Robeco in dienst kwam, beheerde hij van oktober 2003 tot december 2007 het ABN AMRO Financials Fund. Daarvoor was hij analist Global Financials bij ABN AMRO en Global Sector Coordinator van de Financial Institutions Equities Group bij ABN AMRO. Patrick Lemmens begon zijn carrière in de beleggingssector in 1993. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is houder van de titel Certified European Financial Analyst. Michiel van Voorst is co-portefeuillemanager in het Trends Equities-team. Hij richt zich op financials/fintech/next digital billion. Michiel keerde in 2019 terug bij Robeco van Union Bancaire Privée in Hongkong, waar hij CIO Asian Equities was. Daarvoor werkte Michiel 12 jaar bij Robeco in verschillende managementfuncties, waaronder senior portefeuillemanager van de fondsen Rolinco Global Growth en Robeco Asian Stars. Voordat hij in 2005 bij Robeco in dienst kwam, werkte Michiel als portefeuillemanager US Equity bij PGGM en als econoom bij Rabobank Nederland. Michiel begon zijn carrière in de beleggingssector in 1996. Michiel van Voorst heeft een master in economie van de Universiteit Utrecht en is CFA®-charterholder. Koos Burema is co-portefeuillemanager in het Trends Equities-team. Hij richt zich op financials/fintech. Koos was analist in het Emerging Markets-team dat zich bezighoudt met Zuid-Korea en technologie in Taiwan en op het Chinese vasteland. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de integratie van de ESG-factoren in het beleggingsproces. Voordat hij in januari 2010 bij het team kwam, werkte hij als portefeuillemanager voor verschillende sectorteams van Robeco. Hij begon zijn carrière in de sector in 2007. Koos studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is een CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,97%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,18%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Robeco New World Financials F EUR

Investeer in de financiële wereld van nu én van de toekomst. Beleg met dit fonds in bedrijven in de financiële sector en in jonge, innovatieve Fintech-bedrijven.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten