RobecoSAM Smart Energy Equities F EUR

Dit fonds behoort tot de best presterende fondsen van dit moment
Dit fonds behoort tot de best presterende fondsen van dit moment
Speel in op actuele ontwikkelingen en veelbelovende trends
Speel in op actuele ontwikkelingen en veelbelovende trends
Beleggen in slimme energietoepassingen is beleggen in de toekomst. Met deze portefeuille investeer je in duurzame energie, een interessante groeimarkt.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
21,39%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar 2,93
3 jaar 21,39
5 jaar 15,98
Dit jaar 4,13
Sinds start 11,49

Over het fonds

Het RobecoSAM Smart Energy Fund belegt in innovatieve technologiebedrijven in de energiesector. De gebalanceerde portefeuille bevat zowel aandelen met een aantrekkelijke waardering (van bijvoorbeeld elektriciteitsproducenten, netwerkbeheerders en gasdistributiebedrijven) als aandelen met een hoog groeipotentieel (van bijvoorbeeld producenten van zonnepanelen, windmolenbouwers en led-bedrijven). Alle ondernemingen dragen bij aan schone en efficiënte energietoepassingen.

In dit fonds wordt € 3.6 miljard belegd

Roman Boner, Michael Studer PhD Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Roman Boner is portefeuillemanager van de RobecoSAM Smart Energy Equities-strategie. Voordat hij in 2021 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij als senior portefeuillemanager bij Woodman Asset Management. Daarvoor werkte hij zes jaar bij Swisscanto (later onderdeel van Zürich Kantonalbank) als senior portefeuillemanager verantwoordelijk voor een duurzaam wereldwijd aandelenfonds en medebeheerder van het thematische fonds Global Water and Climate. Roman begon zijn carrière in 1996 bij UBS en werkte op verschillende afdelingen, waaronder private banking, vermogensbeheer en trading. In 2003 werd hij portefeuillemanager bij UBS Global Asset Management en vanaf 2005 werkte hij aan duurzame thematische aandelenstrategieën, waaronder accounts gericht op energie-efficiëntie en klimaatverandering. Roman studeerde economie en bedrijfskunde aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Zürich en is CFA®-charterholder. Michael Studer is co-portefeuillemanager van RobecoSAM Smart Energy Equities en richt zich binnen het Thematic Investing Energy/Mobility/Materials-team op thematisch onderzoek met een focus op technologie. Voordat hij in 2021 bij Robeco in dienst trad, werkte hij drie jaar bij Acoro Asset Management, waar hij zich als beleggingsmanager richtte op de IT-sector (halfgeleiders, software en internet). Daarvoor werkte hij als senior aandelenanalist gespecialiseerd in IT bij Julius Bär, Bank J. Safra Sarasin en als verkoopanalist bij Bank am Bellevue, waar hij in totaal 10 jaar werkzaam was. Michael begon zijn carrière in 2007 als consultant voor strategie en bedrijfsvoering in de financiële sector bij Deloitte. Michael is gepromoveerd in Accounting & Controlling en studeerde Information and Technology Management aan de Universiteit van St Gallen (HSG) en International Management aan de Community of European Management Schools (CEMS). Daarnaast heeft hij ook gestudeerd aan het Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) in Troy, New York (VS).

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 1,01%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,15%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Smart Energy Equities F EUR

Beleggen in slimme energietoepassingen is beleggen in de toekomst. Met deze portefeuille investeer je in duurzame energie, een interessante groeimarkt.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten