RobecoSAM Smart Mobility Equities F EUR

Profiteer van de opkomst van de elektrische auto. Het fonds belegt in bedrijven die inspelen op kansen bij de ontwikkeling van slimme vervoersoplossingen.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
15,82%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar 3,35
3 jaar 15,82
5 jaar 12,88
Dit jaar 16,28
Sinds start 12,97

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Over het fonds

De elektrische auto heeft de toekomst. Met RobecoSAM Smart Mobility beleg je wereldwijd in ondernemingen die inspelen op de ontwikkeling van nieuwe vervoersoplossingen. Dat zijn bedrijven die technologie of onderdelen leveren voor elektrische auto’s, bussen en vrachtwagens en in de fabrikanten van slimme infrastructuur zoals snellaadpalen

In dit fonds wordt € 574 miljoen belegd

Pieter Busscher CFA, Clément Chamboulive, Giacomo Fumagalli Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Pieter Busscher is clusterhoofd van het Thematic Investing-team en richt zich op Energy, Mobility en Materials. Hij is portefeuillemanager van de strategieën RobecoSAM Smart Materials Equities en RobecoSAM Smart Mobility Equities. Hij richt zich op duurzame groeikansen van nieuwe basismaterialen, efficiëntietechnologieën, hergebruik van hulpbronnen en nieuwe mobiliteitsoplossingen. Hij begon bij Robeco als assistent-portefeuillemanager voor de Sustainable Water-strategie. Hij werd hoofd-portefeuillemanager voor Smart Materials in 2009 en assistent-portefeuillemanager voor Smart Mobility bij de lancering in 2018. Voordat hij in 2007 bij Robeco in dienst kwam, begon hij zijn carrière bij Credit Suisse Asset Management in Zürich. Hij studeerde internationale bedrijfskunde aan de RSM Erasmus Universiteit en banking & finance aan de Universiteit van St. Gallen. Hij is CFA®-charterholder. Clément Chamboulive is co-portefeuillemanager van de RobecoSAM Smart Mobility Equities-strategie en richt zich binnen het Thematic Investing Energy/Mobility/Materials-team op thematisch onderzoek met een focus op technologie. Voordat hij in 2021 bij Robeco in dienst trad, werkte hij bij de Zwitserse beleggingsonderneming 2Xideas, waar hij zich als aandelenanalist richtte op technologie. Clément begon zijn carrière in 2011 bij Baillie Gifford, waar hij beleggingsanalist en vervolgens beleggingsbeheerder was voor verschillende strategieën. Clément heeft een BSc (Hons) behaald aan de Universiteit van Edinburgh en een MSc aan de ETH Zürich, beide in Natuurkunde. Giacomo Fumagalli is co-portefeuillemanager van RobecoSAM Smart Mobility Equities en richt zich binnen het Thematic Investing Energy/Mobility/Materials-team op thematisch onderzoek. Voordat hij in 2019 bij Robeco in dienst trad, werkte hij bij vermogensbeheerder Lemanik SA in Lugano, waar hij deel uitmaakte van het Italiaanse aandelenteam dat twee beleggingsfondsen beheerde die voornamelijk belegd waren in Italiaanse aandelen. Daarvoor werkte hij als junior portefeuillemanager bij Credit Suisse in Milaan. Daar begon hij zijn carrière in 2012 met het behandelen van Europese aandelen voor discretionaire mandaten voor UHNWI's en hij was assistent portefeuillemanager van het beleggingsfonds CS Equity Italy. Giacomo is afgestudeerd in Finance aan Bocconi University in Milaan en in Accounting & Control aan de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit). Hij is een CFA®-charterholder sinds 2016.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 1,01%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,09%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Smart Mobility Equities F EUR

Profiteer van de opkomst van de elektrische auto. Het fonds belegt in bedrijven die inspelen op kansen bij de ontwikkeling van slimme vervoersoplossingen.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten