RobecoSAM Sustainable Water Equities F EUR

Speel in op actuele ontwikkelingen en veelbelovende trends
Speel in op actuele ontwikkelingen en veelbelovende trends
Beleg in bedrijven die oplossingen bieden voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van waterschaarste en waterkwaliteit en investeer in een betere toekomst.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
10,54%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar 4,50
3 jaar 10,54
5 jaar 10,22
Dit jaar 9,00
Sinds start 11,70

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Over het fonds

RobecoSAM Sustainable Water Fund belegt werelwijd in aandelen van innovatieve bedrijven die oplossingen ontwikkelen om de waterschaarste te beperken, de kwaliteit te verbeteren en efficiënter gebruik van water mogelijk te maken. Beleggen in oplossingen voor het waterprobleem biedt aantrekkelijke groeikansen en draagt bij aan een betere toekomst.

In dit fonds wordt € 3.4 miljard belegd

Dieter Küffer CFA, Jindapa (Amy) Wanner-Thavornsuk CFA Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Dieter Küffer is clusterhoofd van het Thematic Investing-team en richt zich op Sustainable Water, Healthy Living, Biodiversity en Circular Economy. Hij is portefeuillemanager van RobecoSAM Sustainable Water Equities sinds de oprichting van de strategie in 2001, het jaar dat hij in dienst trad bij Robeco. Eerder heeft hij ook verschillende andere thematische strategieën beheerd bij Robeco. Voordat hij in dienst trad bij Robeco, gaf hij leiding aan een team dat verantwoordelijk was voor het beheer van actief beheerde aandelenmandaten namens Zwitserse institutionele klanten bij UBS Asset Management in Zürich. Hij begon zijn carrière in 1986 als beleggingsadviseur in de private-bankingdivisie van UBS. Dieter Küffer heeft een federaal diploma als Swiss-Certified Banking Expert en is een CFA®-charterholder. Amy Wanner-Thavornsuk is co-portefeuillemanager van de RobecoSAM Sustainable Water Equities-strategie en houdt zich binnen het Thematic Investing-team ook bezig met onderzoek naar de thema's Water, Healthy Living, Circular Economy en Biodiversity. Voordat ze in 2019 bij Robeco in dienst kwam, werkte ze 9 jaar bij JPMorgan Assets Management in Londen, waarvan 6,5 jaar in dezelfde rol gericht op aandelen uit opkomende markten. Ze is al bijna 15 jaar werkzaam in de financiële industrie, met eerdere werkervaring in investment banking en consulting. Ze begon haar carrière in 2003 als een accountant bij PWC in Bangkok. Amy heeft een bachelor in Finance & Accounting van de Chulalongkorn University in Thailand en een master van de Bayes Business School in het VK. Ze is een CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,96%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,11%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Sustainable Water Equities F EUR

Beleg in bedrijven die oplossingen bieden voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van waterschaarste en waterkwaliteit en investeer in een betere toekomst.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten