Beleggen in obligatiefondsen

  • Breng balans in je portefeuille
  • Beleggen met minder risico dan in aandelen
  • Kans op beter rendement dan je spaargeld

Staatsobligaties

Als je belegt in een staatsobligatiefonds, verstrek je leningen aan een groot aantal overheden. Over die lening betaalt het land rente, waar jouw rendement uit gehaald wordt.

Bedrijfsobligaties

De bedrijfsobligatiefondsen van Robeco geven je de kans om in leningen aan bedrijven te beleggen. In veel van de fondsen wordt de rente als dividend op uw beleggingsrekening uitgekeerd.

High Yield obligaties

High Yield obligaties zijn leningen aan bedrijven met minder kredietwaardigheid dan bedrijfsobligaties. Daardoor betalen deze bedrijven meer rente en gaat dat gepaard met hoger risico.

3 voorbeelden van obligatiefondsen

Je kunt gebruik maken van de mogelijkheid om de onderstaande selectie aan te kopen. Je belegt dan direct in de drie soorten obligatiefondsen. Wil je al onze obligatiefondsen bekijken? Ga dan naar de fondsselector

Voeg alles toe aan winkelwagen
Dit fonds belegt in voornamelijk Duitse en Franse staatsobligaties. Dankzij een pro-actieve benadering ben je goed in staat in te spelen op rentebewegingen.
Behoort tot de grootste fondsen van Robeco
Ga voor het rendement van risicovolle obligaties. Met dit dividenduitkerende High Yield-fonds beleg je in een gespreide portefeuille.

RobecoSAM Euro SDG Credits F EUR

-2,7% Resultaat 3 jaar

Investeer in duurzame Europese bedrijven. Met dit fonds beleg je zonder valutarisico in bedrijfsobligaties in euro's.

Hoe werkt beleggen in obligaties?

Lees meer

Lees minder

Als je goed gespreid wilt beleggen, koop je obligaties als onderdeel van je portefeuille. Qua risico en rendement vallen obligaties doorgaans tussen aandelen (hoger risico) en cash (lager risico) in. Door een obligatie te kopen leen je geld aan een bedrijf of overheid. Gedurende de looptijd van de lening ontvang je rente. Daarnaast vertegenwoordigt je obligatie een waarde die net als een aandeel kan fluctueren op basis van economische factoren. Met de fondsen van Robeco beleg je in een breed gespreid mandje van leningen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten