Per 1 november 2015 zal het Robeco-fonds Rorento onder een nieuwe naam verdergaan. Het fonds, dat een van de oudste Nederlandse vastrentende fondsen is, heet voortaan Robeco Global Total Return Bond Fund.

Met de naamswijziging is het fonds internationaal beter herkenbaar. Ter ere van de naamswijziging, en ter afsluiting van het 40-jarige jubileumjaar van het obligatiefonds, luidde het beleggingsteam van het Robeco Global Total Return Bond Fund op donderdag 29 oktober de gong aan Beursplein 5.

Kommer van Trigt, Portfolio Manager en hoofd van het Global Fixed Income Macro team bij Robeco: “Wij zijn verheugd het jubileumjaar te mogen afsluiten met een nieuwe naam, die zal bijdragen aan een betere herkenbaarheid en toegankelijkheid van het fonds voor beleggers wereldwijd. En hoewel onze naam verandert, wijzigt er verder niets. Ons beleggingsbeleid blijft intact.”

Het Robeco Global Total Return Bond Fund is Robeco’s oudste obligatiefonds. Het fonds belegt wereldwijd in overheids- en bedrijfsobligaties en speelt actief in op rente- en valutaontwikkelingen. In oktober 2015 bedraagt het fondsvermogen ruim EUR 1,8 mrd.