Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

'Later', dat komt steeds sneller dichterbij

'Later', dat komt steeds sneller dichterbij

31 aug 2017 | Beleggen1230 views

Voor mensen die nu tussen 40 en 60 jaar zijn, zijn tal van benamingen in zwang. Variërend van Gen X, Generatie Nix en de Verloren Generatie tot de Waardevolle Generatie. Welke benaming je ook kiest, feit is dat de veertig- en vijftigplussers van nu niet zijn te vergelijken met hun leeftijdsgenoten in de jaren ’70. Ze zijn tegenwoordig actief, ondernemend, vermogend en genieten graag van de goede dingen van het leven.

Werken om te leven

Je werkt om te leven en leeft niet om te werken. Dat inzicht wordt door het overgrote deel van deze generatie omarmd. En waarom ook niet? Genieten van het leven, je vrije tijd en/of je gezin, is immers een prachtig streven. Je hebt er hard voor gewerkt, doet dat nog steeds, en de financiële ruimte is er om het ervan te nemen. Misschien wil je nog een volgende stap maken; een ruimere woning, je hypotheek extra aflossen, een grote reis maken of je kind(eren) helpen bij de financiering van een studie of de aankoop van een woning.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Lage rente

Naast een lekker leven nu, kijk je vast ook wel eens vooruit. Naar ‘later’, dat inmiddels steeds sneller dichterbij lijkt te komen. Op zich geen reden tot zorgen voor de meesten, maar wel iets dat de nodige aandacht verdient. Zeker met de huidige lage rente, is geld op een spaarrekening laten staan geen al te rendabele optie. Wil je verder bouwen aan je vermogen of een aanvullend pensioen opbouwen, dan is het goed om je te realiseren dat beleggen op de lange termijn veel meer kan opleveren dan sparen. Besef wel dat je met beleggen ook (een deel van) je inleg kunt verliezen en dus een negatief rendement kunt behalen. Bovendien zijn aan beleggen kosten verbonden die je bij sparen niet hebt.

Op de hoogte blijven

Als je besluit om te gaan beleggen, wil je natuurlijk goed geïnformeerd worden. Het gaat immers om je vermogen. Uiteraard is de keuze om te beleggen altijd afhankelijk van jouw persoonlijke doel, beleggingstermijn en jouw risicobereidheid. Bij Robeco bieden we een veelheid aan mogelijkheden om zelf ‘in control’ te zijn en te blijven. Zo vind je op Mijn Robeco en op de Robeco App alles wat je nodig hebt om de juiste keuzes te kunnen maken. Bijvoorbeeld de Top 5 van best presterende beleggingsfondsen. Via nieuwsbrieven informeren we je doorlopend over ontwikkelingen, trends en beleggingskansen.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een belangrijke pijler onder onze dienstverlening. Je zit nergens aan vast als je belegt bij Robeco. Je bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt en welke fondsen je aankoopt. Maar ook wanneer je weer stopt met beleggen.

Als je extra pensioen op wilt bouwen én van gemak houdt, kun je ook kiezen voor Robeco LIFE. Hiermee beleg je in één van de negen Robeco Life Cycle fondsen met een specifieke einddatum; het jaar waarop je met pensioen wenst te gaan.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel