Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Wat is een beleggingsrekening?

Wat is een beleggingsrekening?

27 sep 2017 | Beleggen1306 views

Voordat je kunt beginnen met beleggen moet je eerst een beleggingsrekening openen. Maar wat is dat precies?

Een beleggingsrekening is een speciale bankrekening waarmee je beleggingsfondsen en/of aandelen en andere financiële instrumenten kunt kopen. Een belangrijk verschil met een gewone bankrekening is dat je geen geld kunt overschrijven naar rekeningen van andere mensen of bedrijven. Om fraude tegen te gaan kan je net als bij veel spaarrekeningen alleen geld storten op een bankrekening die op jouw eigen naam staat: de zogeheten tegenrekening.

Beleggingsrekening bij Robeco

Als je wilt beleggen in de fondsen van Robeco, kan dat als je een beleggingsrekening hebt bij een van de grote Nederlandse banken of brokers. Het is ook mogelijk om een beleggingsrekening te openen bij Robeco zelf. Via de Robeco-beleggingsrekening kan je kosteloos in- en uitstappen als je je geld wilt laten beleggen door de experts van Robeco ONE. De transactiekosten bij de overige Robeco-fondsen zijn 0,2% bij online transacties. Die kosten komen te vervallen bij periodiek beleggen, waarbij je elke maand automatisch met een vast bedrag instapt. Als je begint met beleggen krijg je behalve met transactiekosten overigens ook te maken met andere kosten, zoals fondskosten. Bovendien is het zaak om voor je begint eerst te kijken of je een goede financiële buffer hebt voor onverwachte tegenvallers en om af te wegen of je bereid bent om risico te lopen met vermogen dat je voor langere tijd kunt missen.

Startgeld

Als je beleggingen verkoopt of even niet belegt, staat je geld op Roparco. Net als bij een spaarrekening ontvang je bij dit spaarproduct van Robeco rente over je vermogen. Je kunt op elk gewenst moment dit geld beleggen of overmaken naar je tegenrekening. Bij Robeco ontvang je tijdelijk EUR 25 startgeld als je een beleggingsrekening opent en begint met beleggen.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel