Op 1 juni jl. doopte Humberto Tan in Amsterdam de boot waarmee Team Brunel gaat deelnemen aan de vermaarde Volvo Ocean Race 2014/15. Deze boot wordt medegesponsord door Robeco.

Succesvol beleggen is net als varen op woelige wateren. Robeco voelt zich verwant met oceaanzeilers en is daarom blij dat het Team Brunel, de Nederlandse deelnemer aan de Volvo Ocean Race 2014-15, sponsort. En dat is wederzijds. ‘Ik ben erg trots dat een ambitieus en gerespecteerd bedrijf als Robeco de partner van ons team is’, zegt Bouwe Bekking, de Nederlandse schipper van de boot van Team Brunel.

Bijzondere tak van sport
Het combineren van hi-tech en veiligheid maakt oceaanzeilen tot een bijzondere tak van sport en dat is wat Robeco ook zelf in de praktijk brengt met fondsbeleggen. Het fonds Robeco ONE laat bijvoorbeeld zien dat je als particulier belegger de ‘hi-tech’ van het beleggen met een gerust hart aan Robeco kunt overlaten. Je kiest zelf het risicoprofiel en je beleggingshorizon en Robeco combineert dan alle technologische, menselijke en andere aspecten om een zorgeloze reis te waarborgen. Als een schipper die zorgt dat je veilig op je bestemming komt.

Know-how en teamwork
De beleggingen van Robeco zijn op research en kwantitatieve modellen gebaseerd. De schipper en de navigator van Team Brunel maken aan boord ook gebruik van datamodellen en data-analyse. Het combineren van technische know-how en doeltreffend teamwork om de menselijke factor meer te benutten is een andere mooie parallel tussen oceaanzeilen en succesvol beleggen.

Perfect samenwerken
Geen enkel jacht dat deelneemt aan een oceaanrace kan functioneren zonder dat iedereen perfect samenwerkt. En zo is het ook met beleggen: vele disciplines werken samen om tot een optimaal resultaat te komen.

Duurzaamheid
Een onderdeel van het DNA van Robeco is duurzaamheid. Dat raakt ook het hart van Volvo. ‘De zeilers hebben met eigen ogen gezien hoe de vervuiling van de oceanen en het milieu is toegenomen sinds de race 41 jaar geleden is begonnen’, aldus Volvo’s zegsman. ‘Onze race heeft erg strenge regels over het overboord gooien van enig afval tijdens de race. Alles wat niet biologisch afbreekbaar is, blijft aan boord.’

Start op 11 oktober
De Volvo Ocean Race heeft stops in tien aankomsthavens in vijf continenten. Er zullen naar verwachting zo’n 2,9 miljoen mensen kijken naar de race, in de havens of vanaf de kusten die de race in negen maanden zal passeren, en er worden 1,65 miljard tv-kijkers verwacht. De race start op 11 oktober in het Spaanse Alicante en de finish wordt verwacht in het Zweedse Göteborg, op 27 juni 2015. Medio juni 2015 zullen de deelnemers een 24 uurs pit-stop maken in Scheveningen.