RobecoSAM, onderdeel van de Robeco Groep, is sponsor geworden van “Sustainable Games: The Business Model Challenge”. Studenten van over de hele wereld binden de strijd met elkaar aan in de bouw van het bedrijfsmodel van de toekomst? In dat bedrijfsmodel moet vooral aandacht zijn voor sociale, milieu- en bestuursaspecten.

Studenten gaan in teams met elkaar concurreren. De bedoeling is dat ze zo veel mogelijk online communicatiemiddelen gaan gebruiken om ideeën met elkaar uit te wisselen. De competitie start deze maand en duurt tot de aankomende herfst.

De competitie sluit aan bij de overtuiging van RobecoSAM dat duurzame bedrijfsmodellen uiteindelijk succesvoller zijn dan andere modellen. Door het sponsorschap hoopt RobecoSAM meer merkbekendheid te krijgen en bovendien jong talent van over de hele wereld te inspireren en uiteindelijk te interesseren voor een loopbaan bij het bedrijf. Michael Baldinger, CEO van RobecoSAM: ‘De competitie is een goede gelegenheid voor ons om te laten zien dat we doen wat we zeggen: investeren in de bedrijfsmodellen van morgen en de volgende generatie duurzame managers ondersteunen. We zijn er trots op onze ervaring in duurzaam investeren te kunnen delen met de meest talentvolle studenten ter wereld.’

The Sustainable Games zijn een initiatief van Cornerstone Capital Group. Het spel wordt ondersteund door de Verenigde Naties PRME (Principles for Responsible Management Education) en het Clinton Global Initiative. RobecoSAM, opgericht in 1995, is een beleggingsspecialist die zich uitsluitend richt op duurzaam beleggen. Het bedrijf biedt diensten op het gebied van vermogensbeheer, indices, engagement, stemrecht, impactanalyses, duurzaamheidsrapporten en benchmarking.