U kunt uw vermogen op allerlei manieren laten groeien, bijvoorbeeld via sparen of beleggen.

De verschillen tussen beide vormen van vermogensopbouw zijn groot. Sparen is een veilige vorm: u krijgt uw inleg tot een maximum van 100.000 euro gegarandeerd terug, maar het rendement is op dit moment te verwaarlozen. Spaarrentes van 1 % zijn al aan de hoge kant en als u in box 3 meer dan EUR 21.330 bezit, dan moet u ook nog vermogensrendementsheffing betalen. Beleggen levert op de lange termijn doorgaans meer rendement op, maar de risico’s zijn navenant en de bijbehorende kosten zijn ook hoger.

Weet u wat er allemaal komt kijken bij beleggen? En als u de verschillen  tussen de verschillende beleggingsvormen kent, hoe weet u dan wat het beste bij u past? Dat hangt onder meer af van wat u met uw geld wilt doen en van de risico’s die u bereid bent te nemen.

Speciaal voor iedereen die meer wil weten van sparen en beleggen ontwikkelde Robeco de Quick Course. In een serie korte video’s komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals ‘Sparen vs. Beleggen’, de basisregels van het beleggen en alles over een beleggingsportefeuille maken of bijhouden. Ook het thema Duurzaamheid komt aan bod.

Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee die niet bij sparen voorkomen. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.