Enhanced Indexbeleggen

Beleggingskans

Combineer de voordelen van passief en actief beleggen

Passief plus actief

Enhanced indexbeleggen van Robeco combineert indexbeleggen (passief beleggen) en beleggen in actief beheerde fondsen. Binnen een brede index kopen fondsmanagers aan de hand van een beproefd computersysteem wat meer aandelen van aantrekkelijke bedrijven en minder van minder aantrekkelijke. Dat levert ‘passief plus actief’.

  • Share
  • Alternatief voor indexbeleggen
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
  • Keuze uit drie fondsen
Robeco Enhanced Index Fondsen

Overtuigd?

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Actief of passief beleggen?

Bij beleggen in beleggingsfondsen kun je ervoor kiezen om je geld te steken in een actief beheerd fonds of in een indexfonds (passief beleggen). Een indexfonds volgt een index (bijvoorbeeld de AEX). Gaat de index omhoog, dan stijgt het indexfonds evenveel mee. Bij een actief beheerd fonds kiest de fondsmanager hoe hij het geld verdeelt over verschillende bedrijven. Daardoor heeft een indexfonds lagere kosten.

Indexbeleggen, maar dan beter

Beleggen met de enhanced indexfondsen van Robeco lijkt op indexbeleggen. Met het verschil, dat we een speciaal door Robeco ontwikkeld computermodel gebruiken, dat iets meer belegt in de door de het model aangemerkte aantrekkelijkste aandelen en iets minder in de minder aantrekkelijke. Met als doel om de index te verslaan.

Kies uit drie fondsen

Bij Robeco kun je kiezen uit drie enhanced indexfondsen: een wereldwijde, een VS- en een Europese variant. Afhankelijk van gewenste spreiding en regiovoorkeur kun je enhanced indexfondsen toevoegen aan je portefeuille. De wereldwijde variant behaalde sinds de start in december 2016 een rendement van 10,56% per jaar (per 31-07-2018), al bieden in het verleden behaalde rendementen natuurlijk geen garantie voor de toekomst. In dezelfde periode haalde de index een rendement van 10,26%.

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken, wanneer je dat doel wilt bereiken is bepalend hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt hoe meer rendement je wilt behalen, hoe hoger het risico je bereid moet zijn om te nemen. Des te langer je wilt beleggen, des te groter de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachtse uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten