Enhanced Indexbeleggen

Beleggingskans

Combineer de voordelen van passief en actief beleggen

Passief plus actief

Enhanced indexbeleggen van Robeco combineert indexbeleggen (passief beleggen) en beleggen in actief beheerde fondsen. Binnen een brede index kopen fondsmanagers aan de hand van een beproefd computersysteem wat meer aandelen van aantrekkelijke bedrijven en minder van minder aantrekkelijke. Dat levert ‘passief plus actief’.

  • Share
  • Alternatief voor indexbeleggen
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
  • Kies uit twee varianten

Actief of passief beleggen?

Bij beleggen in beleggingsfondsen kun je ervoor kiezen om je geld te steken in een actief beheerd fonds of in een indexfonds (passief beleggen). Een indexfonds volgt een index (bijvoorbeeld de AEX). Gaat de index omhoog, dan stijgt het indexfonds evenveel mee. Bij een actief beheerd fonds kiest de fondsmanager hoe hij het geld verdeelt over verschillende bedrijven. Daardoor heeft een indexfonds lagere kosten.

Indexbeleggen, maar dan beter

Beleggen met de enhanced indexfondsen van Robeco lijkt op indexbeleggen. Met het verschil, dat we een speciaal door Robeco ontwikkeld computermodel gebruiken, dat iets meer belegt in de door de het model aangemerkte aantrekkelijkste aandelen en iets minder in de minder aantrekkelijke. Met als doel om de index te verslaan.

Overtuigd?

Kies uit twee varianten

Bij Robeco kun je kiezen uit twee enhanced indexfondsen: een wereldwijde en een wereldwijde, duurzame variant. Afhankelijk van gewenste spreiding kun je enhanced indexfondsen toevoegen aan je portefeuille.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten