Beleggingstrends: van maaltijdbezorging tot huisdierverzorging

| Beleggen

Contactloos betalen en maaltijdbezorging zijn voorbeelden van trends die een stormachtige ontwikkeling doormaakten als gevolg van de coronapandemie. Jack Neele, medefondsbeheerder van Robeco Global Consumer Trends , blikt vooruit op mogelijke trends voor de tweede jaarhelft.

  • Share

Hoe vaak heb jij de afgelopen tijd je portemonnee gepakt om nog met papiergeld af te rekenen? Goede kans dat het een stuk minder vaak is dan in voorgaande jaren. “Door de coronapandemie is internetwinkelen een stuk populairder geworden”, vertelt Neele: “En wie nog wel een winkel binnenstapte, kreeg daar vaak het verzoek om met pinpas of smartphone te betalen. Hierdoor is de opkomst van contactloos betalen in een stroomversnelling gekomen.”

Diervoerabonnement

Het fonds heeft onder meer een positie in de grootste online diervoedingverkoper in de Verenigde Staten. Dat bedrijf heeft een aantrekkelijk bedrijfsmodel, vertelt Neele: “Klanten kunnen een soort abonnement nemen, waarbij ze elke paar weken een nieuwe lading voer ontvangen voor hun huisdier. Ze hoeven er dan niet meer aan te denken om op tijd te bestellen. Bovendien moet de nood wel heel hoog zijn als je je huisdier minder of geen eten gaat geven. Hierdoor heeft de onderneming een stabiele, voorspelbare omzetontwikkeling. Dat kunnen beleggers erg waarderen.”

Goede hygiëne

Goede hygiëne is een ander thema dat door de coronapandemie nu in de schijnwerpers staat. “Mensen zijn veel vaker hun handen gaan wassen dan voor de virusuitbraak”, zegt Neele: “Dat wordt een gewoonte die niet opeens gaat verdwijnen als corona straks de wereld uit is. Het past goed binnen de aandacht die een groeiend deel van de bevolking heeft voor een gezonde levensstijl. Net als bijvoorbeeld de opkomst van vleesvervangers als onderdeel van een gezondere voeding. Voor ons als trendbeleggers bieden ook de huidige ontwikkelingen mooie kansen.”

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten