Hoe kies ik een veilig wachtwoord voor mijn Robecorekening?

| Uw geld

Een van onze klanten vroeg zich af hoe hij een wachtwoord kiest voor zijn Robecorekening, zodat hij het niet ergens hoeft op te schrijven of op te slaan. Een goed wachtwoord is door jou makkelijk te onthouden en heel lastig te raden door computercriminelen.

  • Share

In de financiële sector is er steeds meer aandacht voor digitale veiligheid. Bij Robeco nemen we allerlei maatregelen om ervoor te zorgen dat je persoonlijke gegevens en de toegang tot je spaar- en beleggingsrekening zo veilig mogelijk is. Bijvoorbeeld door je per e-mail te melden als er een wijziging op je rekening plaatsvindt. De details zie je pas nadat je zelf bent ingelogd in Mijn Robeco.

Robeco werkt met een gesloten rekeningsysteem. Dit betekent dat je alleen geld kunt overboeken naar of ontvangen van een tegenrekening die op jouw naam staat en die je van tevoren hebt opgegeven. Een controlesysteem loopt alle transacties na op ongebruikelijke patronen. Bij ‘verdachte’ opnames wordt de overboeking pas uitgevoerd, nadat we je voor de zekerheid even hebben gebeld. Maar zelf kan je ook maatregelen nemen die ervoor zorgen dat computercriminelen nauwelijks tot geen kans krijgen.

Wachtwoord: 123456

Uit onderzoek van internetbeveiliger Kaspersky blijkt dat menselijke fouten de meest voorkomende reden zijn waarom digitale gegevens in de verkeerde handen terecht komen. De eerste stap om dat tegen te gaan, is het kiezen van een goed wachtwoord. Wist je dat het meest voorkomende wachtwoord ter wereld ‘123456’ is?

Een sterk wachtwoord bestaat uit verschillende karakters, zoals kleine en hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Het is minimaal zes tekens, maar liefst zo lang mogelijk. Dat klinkt lastig, maar het wordt een stuk makkelijker als je een spreuk of een zin uit een liedje gebruikt, ‘IkBelegVoorMijnPensioenIn2050!’ of ‘WatWordtMijnRendementIn2021?’.

Verdachte zaken

Vervolgens is het belangrijk om je wachtwoord helemaal voor jezelf te houden. Medewerkers van Robeco zullen het je nooit vragen; niet aan de telefoon en ook niet per e-mail. Als dat wel gebeurt of wanneer je andere verdachte zaken opmerkt, kan je die het beste direct bij Robeco melden via 010 – 224 11 99 of contact@robeco.nl.

Het is verstandig om je wachtwoord elke paar maanden te wijzigen. En als je het lastig vindt om je wachtwoord te onthouden, kan je ook gebruik maken van een speciale app voor het opslaan van wachtwoorden. KeePass staat bijvoorbeeld goed aangeschreven. Zo zijn er nog meer zaken die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je gegevens te beschermen. Bijvoorbeeld door het installeren van goede virussoftware en door geen gebruik te maken van openbare WiFi hotspots wanneer je Mijn Robeco bezoekt.

Lees meer over wat Robeco eraan doet om online sparen en beleggen zo veilig mogelijk te maken en wat je zelf kunt doen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten