Robeco ONE trekt goede lijn door

| Visie

Voor beleggers in de fondsen van Robeco ONE was 2019 een mooi beleggingsjaar. Fondsbeheerder Jeroen Blokland kijkt met optimisme naar 2020. En als het gunstige beleggingsklimaat dan toch verandert, heeft hij de mogelijkheid om daar snel op in te spelen.

  • Share
Robeco ONE

Kies een van de vier Robeco ONE varianten en wij doen de rest

Ontdek Robeco ONE

De Robeco ONE-fondsen hebben het beste jaar achter de rug sinds de start in 2012. Dat is te danken aan de koersstijgingen op internationale aandelenmarkten. Volgens fondsbeheerder Jeroen Blokland kan 2020 ook een goed jaar worden: “De verkiezingsoverwinning van Boris Johnson maakte half december de weg vrij voor brexit, terwijl de Verenigde Staten en China het eerste deel van een handelsakkoord hebben getekend. Het sentiment in het bedrijfsleven verbetert en de investeringen kunnen wat aantrekken. Hierdoor kan de winstgroei versnellen en dat is gunstig voor aandelenbeleggingen.”

Actief inspelen op kansen en risico’s

De beleggingsvooruitzichten veranderen voortdurend. Blokland speelt met zijn team actief in op risico’s en kansen die hierdoor ontstaan. Hij kijkt daarvoor onder meer naar de economische ontwikkelingen en het beleggingssentiment. Als de vooruitzichten voor aandelen gunstig zijn, kan Blokland met zijn team daarvoor meer geld vrijmaken door bijvoorbeeld het verkopen van staats- of bedrijfsobligaties. Hetzelfde geldt voor landen en sectoren. Zo passen we de Robeco ONE-fondsen voortdurend aan op het moment dat we nieuwe kansen of risico’s zien ontstaan.”

De goede mix van Robeco ONE

Bij het samenstellen van de ONE-portefeuilles komt meer kijken dan het in kaart brengen van marktverwachtingen en beleggingssentiment. Blokland houdt ook rekening met de waardering. Het kan er bijvoorbeeld rooskleurig uitzien voor Amerikaanse aandelen, maar als de koersen al snel zijn gestegen valt er misschien nauwelijks nog winst te behalen.

Blokland: “Bij al onze beleggingsbeslissingen hebben we altijd oog voor het marktsentiment, de economische ontwikkelingen en de waardering. Rendementen uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar we hebben laten zien dat we met deze mix goed kunnen inspelen op uiteenlopende marktomstandigheden. Dit vormt de basis voor het succes van de Robeco ONE-fondsen op de lange termijn.”

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten