Waarom jij altijd in Europa op vakantie gaat in plaats van naar de Malediven

| Uw geld

Geef jij je vakantiegeld uit aan een mooie reis of zet je het op een spaarrekening? Dan ben je in het goede gezelschap van maar liefst 83% van de Nederlandse bevolking. Er is echter ook een keuze die ervoor kan zorgen dat je op termijn nóg meer lol hebt van je vakantiegeld.

  • Share

Een vakantie staat uiteraard bovenaan het lijstje waaraan Nederlanders hun vakantiegeld uitgeven1. Daarnaast wordt de toelage voor allerlei andere zaken gebruikt. Bijna vier op de tien werkenden geeft aan dat ze een deel van het vakantiegeld op een spaarrekening zetten.

Beleggen met je vakantiegeld: de gelukkige 1%

Van de ondervraagden gaf in 2017 3% aan dat ze gingen beleggen met (een deel van) hun vakantiegeld. In 2002 was dat percentage slechts 1%. Wie in dat jaar een goed gespreid mandje aandelen had gekocht en dat ondanks soms flinke koersschommelingen heeft vastgehouden, heeft daarvan zeker geen spijt. In de afgelopen 16 jaar lag het rendement van een goed gespreide, wereldwijde aandelenbelegging2 op gemiddeld meer dan 6% per jaar. Wie in de zomer van 2002 EUR 1.000 van zijn vakantiegeld in aandelen had gestoken, had nu een vermogen opgebouwd van EUR 2.757. Je moet je uiteraard wel bedenken dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie vormen voor de toekomst.

Ontdek wat beleggen bij Robeco jou kan opleveren

De eerste stap van je wereldreis

Lijkt het jou ook wat om een deel van je vakantiegeld te gaan beleggen zodat je over een aantal jaren misschien een écht grote reis kunt maken? Houd er dan wel rekening mee dat je risico loopt met je vermogen. Het is dus zaak om te zorgen dat je een financiële buffer hebt voor onverwachte uitgaven en alleen belegt met geld dat je lange tijd niet nodig hebt. De kans op een positief rendement neemt echter toe naarmate je langer belegt. Overtuigd van wat beleggen voor jouw vakantiegeld kan betekenen? Ontdek Robeco ONE en kies een van de drie varianten die het beste aansluit bij jouw wensen. Zo zet jij de eerste stap om van je vakantie mogelijk een wereldreis te maken.

  1. Bron: Nibud, onderzoeksrapport Vakantiegeld-enquête 2017
  2. Bron: MSCI AC World Index

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten