Opnemen

U kunt geld kosteloos opnemen naar uw tegenrekening(en) vanaf uw Roparco (spaartegoed). Roparco vertegenwoordigt uw onbelegd vermogen. U kunt op de pagina Opnemen in Mijn Robeco een opdracht tot opname invoeren.
Twijfelt u over de bestemming van uw vermogen? Bel eens met een beleggingsspecialist op 010 224 2444, of chat.

Opnemen naar tegenrekening

Vermogen wat op uw Roparco staat kunt u kosteloos Opnemen naar uw tegenrekening(en) via Mijn Robeco. Indien uw vermogen belegd is en u wenst op te nemen, zult u stukken moeten verkopen. Dit doet u via Aan- en Verkopen in Mijn Robeco. Houdt hierbij rekening met Verwerkingstijd van verkopen.

U kunt alleen vermogen opnemen naar een geregistreerde tegenrekening. Met het formulier Wijziging Tegenrekening kunt u een tegenrekening toevoegen.

Er zit geen maximum aan het bedrag wat u op kunt nemen. Wel kan de verwerkingstijd bij hogere bedragen langer zijn dan gebruikelijk.

Opnemen van een beleggingsfonds

Geld kan alleen worden overgeboekt vanaf Roparco, het spaarproduct van Robeco. Als het bedrag wat u wilt opnemen nog in een fonds belegd is dient u dit eerst te verkopen via Mijn Robeco. Nadat de verkoop is uitgevoerd (dit duurt maximaal twee handelsdagen) en het bedrag is bijgeschreven op Roparco kunt u het bedrag opnemen naar uw tegenrekening.

Overboeken tussen Robecorekeningen

Het is mogelijk om van uw ene Robecorekening kosteloos geld over te maken naar uw andere Robecorekening via Opnemen in Mijn Robeco. Hiervoor dient de Robecorekening waar u op wilt storten opgenomen te zijn als tegenrekening op de Robecorekening waarvan u het bedrag wilt overboeken. Via het formulier Wijziging Tegenrekening kunt u tegenrekeningen laten opnemen of vervallen.

Overboekingen tussen Robecorekeningen gaan automatisch via Roparco. U boekt het geld over van de Roparco op de ene Robecorekening naar de Roparco op de ander.

Wilt u beleggingen overboeken van uw ene Robecorekening naar de ander? Neem hiervoor dan telefonisch contact op via 010 – 224 24 44.

Hoe lang duurt de verwerking van een opname?

Opnames op werkdagen voor 10:00 uur, worden in de loop van de ochtend bijgeschreven op uw tegenrekening. Opnames voor 13:45 uur worden over het algemeen dezelfde werkdag nog op uw tegenrekening bijgeschreven.

Veelgestelde vragen

  • Robeco werkt met een gesloten rekeningsysteem omdat Robeco een vermogensbeheerder is, geen bank. Robecorekeningen kunnen niet direct op het geautomatiseerde betalingsverkeer aangesloten worden, dus werken we via uw externe betaalrekening(en).

  • Robeco maakt gebruik van de banklicentie van de Rabobank. Dat houdt in dat wij niet direct aangesloten zijn op het geautomatiseerde betalingsverkeer. Het kost ons daardoor wat meer verwerkingstijd dan een grootbank.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten