Wijzigingen per eind oktober 2022

Roparco gaat stoppen

We leggen uit waarom Roparco stopt en we hebben goed nieuws over transactiekosten.

Roparco is het spaarproduct op je Robecorekening, waarin geld zit dat je (tijdelijk) niet belegt in Robecofondsen. Vanaf 2013 werkt Robeco hiervoor samen met Rabobank, waar het Roparcosaldo sinds die tijd wordt aangehouden. Rabobank heeft in overleg met Robeco besloten om per eind oktober 2022 te stoppen met Roparco. Je Robecorekening wordt dan een rekening waarmee je alleen nog kunt beleggen in Robecofondsen. Vanaf dan kan er dus geen geld meer op je Robecorekening staan dat niet is belegd.

Waarom stopt Roparco?

De lage rente en de complexiteit van het gezamenlijk met Rabobank aanbieden, zorgt ervoor dat we Roparco niet meer kunnen aanbieden tegen gunstige voorwaarden. Uiteraard blijft Robeco volledig gefocust op datgene wat we al meer dan 90 jaar met succes doen: beleggen namens onze klanten.

Wat doe je met je Roparcosaldo?

Je hebt twee mogelijkheden voor je huidige Roparcosaldo:

 1. Boek je geld via Mijn Robeco over naar je tegenrekening 
 2. Beleg (een deel van) je Roparcosaldo in Robecofondsen. Het resterende Roparcosaldo boek je over naar je tegenrekening.

Mogelijk moet je je eerst identificeren, voordat je je Roparcosaldo kunt overboeken. In dat geval staat er een melding voor je klaar in Mijn Robeco.

Beleggen zonder transactiekosten

Focus op beleggen betekent ook dat we je graag helpen om een optimaal beleggingsresultaat te halen. Omdat kosten ook van invloed zijn op dat resultaat, schaffen we vanaf mei 2022 de transactiekosten af. Je betaalt dan niet meer voor kopen en verkopen van Robecofondsen.

Eerst meer weten over beleggen?

Wil je weten hoe beleggen werkt, bekijk dan onze cursus beleggen voor beginners. In een serie korte video’s leer je over de basis van beleggen, het maken van keuzes en het bereiken van beleggingsdoelen.

Start de cursus beleggen voor beginners

Veelgestelde vragen

 • Je hebt twee mogelijkheden voor je huidige Roparcosaldo: je kunt het via Mijn Robeco overboeken naar je tegenrekening of je kunt (een deel van) je Roparcosaldo beleggen.

  Als je wilt blijven sparen bij een bank dan moet je je Roparcosaldo voor eind oktober 2022 overboeken naar je tegenrekening.

 • Na eind oktober 2022 kun je alleen beleggen met je Robecorekening. Geld dat niet is belegd, bijvoorbeeld spaargeld, kan dan niet meer op je rekening staan.

 • Wanneer je rekening geblokkeerd is, kun je deze deblokkeren door je gegevens alsnog bij te werken. Dit doe je door in te loggen op Mijn Robeco. Daar staat een oranje melding voor je klaar. Na het doorlopen van de stappen zullen wij een aantal controles uitvoeren, voordat je rekening gedeblokkeerd kan worden. Nadat je rekening is gedeblokkeerd, kun je jouw Roparcosaldo opnemen.

  Let op dat je met de juiste gegevens inlogt. Heb je een gezamenlijke rekening met meerdere rekeninghouders? Elke betrokkene heeft een eigen persoonlijke inlog. Dit bestaat uit een e-mailadres en wachtwoord.

  Meer informatie over dit onderwerp vind je op identificeren en gegevens bijwerken

 • Jammer dat je overweegt ons te verlaten.

  Als je rekening niet geblokkeerd is dan kun je je rekening online opheffen via Mijn Robeco. Selecteer hiervoor de rekening die je wilt opheffen, kies voor rekeninginstellingen en vervolgens voor rekening opheffen.

  Is je rekening geblokkeerd dan kan deze niet online worden opgeheven. Je kunt de opheffing schriftelijk doorgeven met het daarvoor bestemde formulier opheffen rekening particulier. Wil je een zakelijke rekening opheffen gebruik dan het formulier opheffen rekening zakelijk.

  Na opheffing hou je 7 jaar online toegang tot de rekening. Je kunt daarmee bij je afschriften en overzichten. Het opheffen van een rekening is onherroepelijk, je kunt de rekening niet meer reactiveren.

 • Om je dienstverleningskosten te kunnen innen verkopen wij straks ieder kwartaal (kosteloos) naar rato een stukje van je Robecofondsen.

  Stel, je belegt €10.000 in Robeco Global Consumer Trends (€5000), Robeco Sustainable Global Stars (€3000) en Robeco High Yield Bonds (€2000).

  Je dienstverleningskosten per kwartaal zijn dan 0,09% x €10.000 = €9.  Om die te innen verkopen wij voor €4,50 Robeco Global Consumer Trends, voor €2,70 Robeco Sustainable Global Stars en voor €1,80 Robeco High Yield Bonds.

  Tip: Wil je vooraf per e-mail geïnformeerd over de hoogte van je dienstverleningskosten? Activeer dan het dienstverleningskosten abonnement.

Meer veelgestelde vragen

Vragen? Neem contact op
Heb je vragen naar aanleiding van deze informatie? Of wil je door ons gebeld worden? Je bereikt ons op 010 – 224 11 99 of via e-mail op klantenservice@robeco.nl. Onze helpdesk zit voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30.

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. En hoe langer je wilt beleggen, des te groter is de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachte uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten