Feiten en cijfers

De coronacrisis heeft geleid tot flinke verliezen op de wereldwijde beurzen. Ook Robecofondsen hebben last van de toegenomen beweeglijkheid en onzekerheid. Gelukkig raken klanten van Robeco niet massaal in paniek. Lees wat beleggende klanten denken van de coronacrisis en van de rol van Robeco. 

Bronnen: Mopinion, Robeco beleggersbalans

72% wacht af

We vroegen in onze nieuwsbrief wat u doet nu de beurzen gedaald zijn. 72% van de bijna 3800 stemmers gaf aan niets te doen en de ontwikkelingen af te wachten. 6% verkoopt (een gedeelte) van zijn fondsen, terwijl 22% nu juist fondsen koopt. 

Bron: poll nieuwsbrieflezers maart 2020

Waarom verkopen of juist aankopen?

Van de Robecoklanten die tijdens deze crisis een aan- of verkoop deden, gaf 60% aan dat marktontwikkeling hiervoor de reden was. Sommige klanten willen hun verlies beperken, terwijl andere klanten juist aankoopkansen zien. 

Bron: Mopinion , periode 21 feb t/m 25 maart

Rol Robeco

Veel klanten vinden het een taak voor Robeco om gebeurtenissen te analyseren en ze in perspectief te plaatsen. 46% vindt dat Robeco het nieuws moet analyseren, 42% ziet een rol als nieuwsduider. En 38% als kansenspotter. 

Bron: Robeco Beleggersbalans 11/2018

3 jaar hersteltijd

Het is sinds 1950 meer dan tien keer voorgekomen dat de aandelenkoersen een flinke stap terug doen. Gemiddeld duurde het ongeveer drie jaar voordat het effect van een correctie is uitgewist en de beurskoersen weer terug zijn op het oorspronkelijke niveau.
Wat kan het verleden ons leren?

3,1 miljoen cruciale beroepen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek schat dat van de 9 miljoen werkenden in Nederland 3,1 miljoen mensen een cruciaal beroep hebben. In totaal werken de meeste mensen met een cruciaal beroep in de groep zorg en welzijn (1,3 miljoen). 

Bron: CBS, indicatie op basis van Enquête Beroepsbevolking

234 vragen

Wij vroegen u met welke vragen u zit over de impact van het coronavirus op de financiële markten en de economie. 234 klanten reageerden en stelden vaak meerdere vragen. Lees onze antwoorden op uw vragen

Waarmee kunnen we u helpen?

1.100.000 zzp'ers

Nederland telde in 2019 1,1 miljoen zzp'ers (Bron: CBS). Zij voelen de gevolgen van de coronacrisis direct in hun portemonnee. Daarom kwam de overheid met een speciale, tijdelijke regeling waarmee zzp'ers voor een periode van drie maanden een aanvulling krijgen voor levensonderhoud. De regeling geldt met terugwerkende kracht, vanaf 1 maart 2020.Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten