De beste ingrediënten voor 2020

Robeco Fund Update 22

2019 was een prima jaar voor beleggers. Lees in deze editie van Robeco Fund Update wat Robeco verwacht van het nieuwe beleggingsjaar.

En blik met onze fondsmanagers vooruit op de beursontwikkelingen.

Visie 2020: een menu voor elke smaak

2020 laat zich lastig voorspellen. Het gevaar van een Amerikaanse recessie mag niet worden uitgevlakt. Maar de kans is groot dat de wereldeconomie doorgroeit en dat de aandelenkoersen wat verder stijgen.

Koken met de sterren

Fondsbeheerder Jan Keuppens van Robeco Sustainable Global Stars stelt zijn portefeuille samen uit 30 tot 40 van de meest veelbelovende aandelen ter wereld. Wat kunnen beleggers in 2020 van het fonds verwachten?

Topjaar krijgt vaak fijne nasmaak

De AEX steeg in 2019 met meer dan 20%. Dit soort topjaren krijgt vaak een mooi vervolg. Gemiddeld ligt het rendement in het volgende jaar op 13% en het kwam slechts twee keer voor dat de beursindex daalde in de twaalf maanden na zo’n koersrally.

Meer facts & figures

Oosterse mix

De economie van China en andere Aziatische landen groeit sneller dan in de westerse wereld. Wat worden in 2020 de grote beleggingstrends in deze regio?

Smaakmaker

Dit fonds was in 2019 een absolute smaakmaker en populair bij Robeco beleggers. De fondsbeheerders spelen slim in op consumententrends. In 2020 verwachten ze veel van voedselbestelling- en bezorgservices.

Duurzaam verspakket

De duurzame Robeco ONE-variant iseen handig alternatief voor wie liever niet zelf op zoek gaat naar alle ingrediënten voor een gezonde, duurzame portefeuille. Fondsmanager Jeroen Blokland kijkt vooruit naar 2020.

Eenvoudig duurzaam beleggen

Wat gaat de rente doen in 2020?

Het rentemodel helpt dit obligatiefonds al ruim twintig jaar om goed positie te kiezen voor grote rentebewegingen.