De klimaatcrisis: wat kunnen beleggers doen?

In slechts een paar jaar tijd heeft klimaatverandering zich ontwikkeld van een reden tot ernstige zorg tot een wereldomvattende crisis.

Bedrijven schrijven hun eigen draaiboek

Terwijl regeringen nieuwe grenzen trekken, regels vaststellen en stimuleringsplannen inrichten, zijn bedrijven bezig hun eigen draaiboek te schrijven. Ze houden zich bezig met hernieuwbare energie, hergebruik en de overschakeling naar schonere alternatieven. Inmiddels hebben bedrijven met een totale marktwaarde van USD 20 biljoen al doelen gesteld voor de uitstoot van CO2. En dat cijfer zal alleen maar stijgen.

Impact op beleggers

Ook beleggers voelen de noodzaak tot verandering. In slechts twee jaar tijd is het sentiment rond klimaatverandering omgeslagen van onbeduidend naar essentieel voor het beheer van beleggingen. De snelle reageerders zijn nu al bezig hun portefeuille aan te passen, vermogen te herbestemmen en de transitie naar een energiezuinige, CO2-arme toekomst te versnellen.

Pionier

Als pionier op het gebied van duurzaam beleggen kiest Robeco ervoor om de uitdaging aan te gaan. In een industrie waar enorm veel geld in omgaat, dragen wij een grote verantwoordelijkheid om mee te helpen om de klimaatcrisis aan te pakken. We zetten diverse middelen in om de CO2-uitstoot terug te dringen, de natuurlijke bescherming van de aarde in stand te houden en een klimaatvriendelijke houding in het bedrijfsleven te stimuleren.

Uitdagingen

Om de planeet weer gezond te maken moeten we natuurlijke hulpbronnen beschermen, biodiversiteit koesteren, ecosystemen in stand houden en zorgen voor een gezonde bevolking.

Dit zijn de uitdagingen waarop de duurzame fondsen van Robeco zich richten, en dan met name op belegbare thema's, duurzame oplossingen en bereikbare groeimarkten.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten