RobecoSAM: van dochterbedrijf tot duurzaam keurmerk

Duurzaam beleggen is tegenwoordig de normaalste zaak ter wereld, maar lang niet iedereen heeft in dit opzicht evenveel ervaring. RobecoSAM heeft al 25 jaar ervaring met duurzaam beleggen. Deze merknaam is een garantie voor positieve impact op milieu en maatschappij.

Misschien ken je RobecoSAM nog als het duurzame, Zwitserse dochterbedrijf van Robeco? Sustainable Asset Management (SAM) zoals het bedrijf oorspronkelijk heette, was in 1995 een van de eerste partijen die zich volledig toelegde op duurzaam beleggen. Twintig jaar geleden had SAM zelfs de primeur om het eerste klimaatneutrale bedrijf in Zwitserland te worden.

Het voordeel van ervaring

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, is een bekende uitspraak van Johan Cruijff. Dat is absoluut van toepassing op RobecoSAM. Vijfentwintig jaar van duurzaamheidsonderzoek levert waardevolle inzichten op welke duurzame factoren een link hebben met de financiële prestaties van een bedrijf. Vervolgens is er ook ervaring opgedaan met het verwerken van die inzichten in het beleggingsproces – en in het meten van de impact hiervan. RobecoSAM heeft zo’n goede naam opgebouwd in het duurzaam doorlichten van bedrijven, dat deze informatie ook gebruikt wordt voor het samenstellen van de wereldwijd toonaangevende Dow Jones Sustainability Index.

Samen sterker

Sinds Robeco in 2006 een meerderheidsbelang in het Zwitserse fondsenhuis nam, zijn beide partijen steeds nauwer gaan samenwerken. Zo nauw zelfs, dat we tegenwoordig als één merk naar buiten treden. Net zoals bijvoorbeeld Intel Inside een keurmerk is van de Amerikaanse chipfabrikant, is RobecoSAM een garantie dat een fonds een positieve, meetbare impact op het milieu en de maatschappij heeft.

ESG

Robeco staat voor beleggen volgens de ESG-normen, dus met oog voor mens, milieu en maatschappij. De fondsmanagers nemen hun beslissingen op basis van de jarenlange duurzame research. De RobecoSAM fondsen in het assortiment richten zich vooral op bepaalde thema's, zoals bestrijding van waterschaarste, gezondheid en de kringloopeconomie.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten